İmmünoloji sempozyumu başladı

İnönü Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Türk İmmünoloji Derneği'nin beraber düzenlediği Türk İmmünoloji Derneği bölgesel sempozyumlarının 9’uncusu başladı.Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
İmmünoloji sempozyumu başladı

İnönü Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Türk İmmünoloji Derneği'nin beraber düzenlediği Türk İmmünoloji Derneği bölgesel sempozyumlarının 9’uncusu başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyum açılışına Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Şahin, Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Bağışıklık sistemi, bizi çevremizde bulunan mikroplara ve kansere karşı korur. Hayatta kalmamız, sağlam ve işlevlerini eksiksiz yerine getiren bu bağışıklık sistemine bağlıdır. Bu bağlamda immünoloji bilimi, biyolojik olaylar ve tıptaki her disiplin ile yakından ilgilidir. Hastalıklara uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi için özellikle üniversitemizin her geçen gün mükemmelleştiği organ naklinde, immün sistemde yer alan mekanizmaların çok iyi anlaşılması gerekmektedir. İmmünoloji-bağışıklık bilimi ilgisinin artması yolunda katkı sağlayacağını umut ettiğimiz bu sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Şahin ve Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz ise immünoloji eğitimine ilişkin konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalardan sonra alanında uzman akademisyenler tarafından doğal immünite ve hücreleri, kompleman sistem, TLR ve TLR ulakları gibi konularda sunumlar yapıldı. Sempozyumun 3 gün süreceği ve çok sayıda bildiri sunulacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar