İmece usulü ile fidan dikiyorlar

Samsun’un Bafra ilçesinde imece usulü çalışmalar yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
İmece usulü ile fidan dikiyorlar

Samsun’un Bafra ilçesinde imece usulü çalışmalar yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Fener köyünde her haneden birer ikişer kişi muhtarlığın organizesinde fıstık çamı dik çalışmalarına katılıyor.

İlçeye bağlı Fener köyü muhtarı Kemal Nair, eskiden köylerinin ormanlık ve ağaçlık bir alana sahip olduğunu, 2-B çalışmaları sonucu ağaç ve orman alanlarının yok olduğunu söyledi.
Nair, "Köyümüz içerisinde bulunan 25 dönümlük araziyi değerlendirmek için köyümüzün ihtiyar heyetini topladık ve bu boş araziye fıstık çamı dikerek ağaçlandırmak istedik. Bafra Orman İşletme Müdürlüğüne müracaat ederek, fıstık çamı fidanı aldık ve dikim çalışmalarına başladık. Aldığımız karar gereği hemen her haneden birer ikişer kişi, genci yaşlısı eline kazmasını küreğini alarak fidanların dikim çalışmalarına başladı. Bu çam fidanları sayesinde köyümüz ve köylümüz rahat bir nefes almış olacak. Oluşturacağımız bu orman mesire alanı piknik alanı ve çocuklarımız için park olacak. Aynı zamanda köyümüz fıstık çamından ekonomik gelir sağlayacak. Belki bizler göremeyeceğiz ama en azından çocuklarımıza güzel bir orman bırakmış olacağız." dedi.

Yaklaşık 60 kişinin imece usulü çalıştığı 25 dönümlük arazideki fidan dikimi çalışmalarına köyün çocukları da katılıyor. Büyüklerinden gördükleri gibi fidan dikimini büyük bir heyecanla yapan çocuklar, "Her ağaç bir nefestir, her canlıya bir evdir. Ağaçlarımızı kesmeyin." sloganı atarak sosyal mesaj verdi. CİHAN

Yorumlar