İmece usulü iftar yemeğinde bir araya geldiler

Samsun’un Bafra ilçesinin en eski mahallelerinden biri olan İsmet Paşa'da doğup büyüyenler, geleneksel hale gelen toplu iftar yemeğinde buluştu.Yaklaşık 50 yıldır düzenli olarak her Ramazan ayının 15'i akşamı toplu iftar yemeği düzenliyorlar....

Google Haberlere Abone ol
İmece usulü iftar yemeğinde bir araya geldiler

Samsun’un Bafra ilçesinin en eski mahallelerinden biri olan İsmet Paşa'da doğup büyüyenler, geleneksel hale gelen toplu iftar yemeğinde buluştu.

Yaklaşık 50 yıldır düzenli olarak her Ramazan ayının 15'i akşamı toplu iftar yemeği düzenliyorlar. İsmet Paşa Mahallesi Musa Paşa Sokak'ta gerçekleştirilen toplu iftar yemeğinde imece kültürü yaşatılıyor. Mahalle sakinlerinden eczacı Saffet Arslan, bu kültür hakkında şu bilgiyi verdi: "İftar yemeğinde her evin bir katkısı var. Su böreğini, pilavını, yufka tatlısını, çorbasını, salatasını kendi evinde hazırlar buraya katılırlar. Birlikte oruç bozmanın da ulviyetine ve kutsallığına hep birlikte varıyoruz."

İftar için şehir dışından gelenler ise "Yıllardır gurbette yaşıyoruz ve iznimizi her zaman Ramazan ayında bu iftara katılmak için kullanıyoruz. Bütün komşularımızla birlikte aynı anda iftar açmak çok güzel bir duygu." diye konuştu.

İftar yemeğinden sonra dua edildi.

CİHAN

Yorumlar