İmar A.Ş.’den ihaleye katılım çağrısı

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş. Yönetim Kurulu, 12 Mart tarihinde şirket binasında gerçekleştirecekleri arsa satışı ihalesine katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İmar A.Ş.’den ihaleye katılım çağrısı

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş. Yönetim Kurulu, 12 Mart tarihinde şirket binasında gerçekleştirecekleri arsa satışı ihalesine katılım çağrısı yaptı.

Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şirketin ihalelerinin şeffaf olduğu belirtilerek, “Yarım kalan inşaatların tamamlanması için daha önce yatırım yaptığımız ve değer kazandığına inandığımız arsaları satışa çıkardık. Yatırımcıları ihaleye katılmaya bekliyoruz.” denildi.

İmar AŞ Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Kentin en uzak noktasında konut yapmaya çalışan ve yıllardır örnek oluşturan bir şirketiz. Konut yaptığımız yerlerde hiç inşaat yokken alan olmaması nedeniyle satışlar olumsuz etkilenmektedir. Bu arsalarda imalatın karşılanması için önemli bir kaynaktır. Yeni projeler tamamen bittiği zaman konut ve arsa satışları gelir, maliyetler de giderdir. Bu bakımdan bu projeyi başlatanlar bu konuyu çok iyi bilir. Burada herhangi bir suiistimal olmayıp, hedeflenen projenin başarıyla sonuçlanması için şirket yönetimince yapılan bir uygulamadır. Şirketimizin sermayesi 57 milyon 600 bin TL iken şu andaki malvarlığı 78 milyon 296 bin 291 TL’dir. Ayrıca satışa hazır 52 konutun değeri 18 milyon 811 bin TL’dir. Yine yüzde 65 oranında tamamlanmış 67 adet konut inşaatı da devam etmektedir. Kentin uzak noktasında bulunan ve elimizdeki konut rezervi bitene kadar o bölgede yenisini yapmak yerine daha prestijli yerlerde konut yapmayı düşünmekteyiz. Şirketimizin SGK ve vergi borcu bulunmamaktadır. Ancak inşaatlardan kaynaklanan 2 milyon 589 bin TL borç vardır. Devam eden inşaatların bitirilmesi için nakde ihtiyaç vardır. Bu nedenle ulusal ve yerel gazetelere arsa satış ilanı verilmiştir. Bizim buradaki şirket olarak hedefimiz inşaatları bitirerek, taahhüdümüzü yerine getirmektir.“ CİHAN

Yorumlar