İmam Hatipli öğrenciler 15 soruya 3 doğru cevap verebildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘5.

Google Haberlere Abone ol
İmam Hatipli öğrenciler 15 soruya 3 doğru cevap verebildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘5. Uluslararası Arapça Yarışması’ kapsamında Muş’ta yarışan İmam Hatip Liseleri öğrencileri 15 sorudan sadece 3 soruya cevap verebildi. Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Okutmanı ve yarışma jürisi Mesut Yiğit, öğretmenlerin öğrencilerden daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘5. Uluslararası Arapça Yarışması’ kapsamında Muş’ta Arapça bilgi ve şiir yarışması yapıldı. Muş Anadolu Endüstri Meslek Lisesi konferans Salonu’nda 2 kategoride yapılan yarışmada Arapça Bilgi Yarışması dalında 15 sorudan 3’üne doğru cevap veren Malazgirt Şehit Yusuf Ulaş İmam Hatip Lisesi ve şiir dalında da Hasköy İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmaya Muş Müftüsü Recep Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışmak üzere masalardaki yerlerini alan öğrencilere toplam 15 soru soruldu. Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada sorulan her 5 sorunun ardından dinleyicilere sonuçlar aktarıldı. Öğrencilerin sorulan sorulara genellikle yanlış cevap vermeleri ise herkesi şaşırttı.

Yarışmada her hangi bir çekişme yaşanmazken yarışmanın sonucunda Muş Malazgirt Şehit Yusuf Ulaş İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sorulan 15 soruya verdikleri 3 doğru cevapla birinci, Muş Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hasköy İmam Hatip Lisesi verdikleri 2 cevapla ikinciliği paylaştı.

Arapça ilimleri yarışmasının ardından sıra şiir yarışmasına geldiğinde şiirlerin okutulması konusunda okul müdürleri ile jüri üyeleri arasında kısa süreli bir anlaşmazlık yaşandı. Herkesin iyi ezberlediği şiiri okumasına olumsuz cevap veren bazı okul müdürleri şiirlerin yarışmanın yönetmenliğinde belirtildiği şekilde okutulmasını istedi. Kura ile seçilen şiirleri Varto İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Songül Yalçın ile Hasköy İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esmanur Akyol okudu. Şiir yarışmasında Hasköy İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esmanur Akyol birinci oldu.

Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bir süre sahnede bekledikten sonra gözyaşları içinde sahneden ayrılan Malazgirt Şehit Yusuf Ulaş İmam Lisesi Öğrencisi Kader Ulaş ise şiir okumayacağını belirterek yarışmadan çekildi.

2 dalda yapılan yarışmaların ardından bir konuşma yapan jüri üyelerinden Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi okutmanlarından Mesut yiğit, soruların gerçekten çok zor olduğunu söyledi. Öğrencilerin düşük performans göstermelerinde öğretmenlerin de katkısı olduğunu ifade eden Yiğit, öğrencilerden çok öğretmenlerin daha fazla ders çalışmaları gerektiğini söyledi.

Muş Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kasım Aktaş ise yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Burada birinci olacak olan okul bizi bölgede temsil edecek. Daha sonra bu öğrencilerimiz ülke bazında yarışacaklar. Bu çocukları yarıştırmamızda ki maksat çocukların gizli kalmış olan kabiliyetlerini açığa çıkarmaktır. Öğrencilerimizin seviyeli bir şekilde yetiştirilebilmeleri için bu tür yarışmaların artırılarak devam etmesi lazım. Bu alanda 4 tane öğrencimiz sene başından beri her gün istisnasız öğretmen arkadaşlar nezaretinde çalışmışlardır. Bazen bir öğrencinin yetişmesi bir il için yeterli olabiliyor ve bir bölgeye faydası olabiliyor. Bu tür yarışmaların temel hedefinde bu tür öğrencileri yetiştirmek ve rekabet alanı oluşturmaktır” dedi.

Program, Muş Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ilahi ekibinin okuduğu ilahiler ve yarışmaya katılan öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar