İmam Hatip Ortaokulu'nda bilim fuarı düzenlendi

Türkiye’deki İmam Hatip Ortaokulları arasında ilk TÜBİTAK Bilim Fuarı, Ankara Nallıhan ilçesi Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlendi. İl genelinden her türden 2500 okul içerisinde proje başvurusu kabul edilen ve şimdiye...

Google Haberlere Abone ol
İmam Hatip Ortaokulu'nda bilim fuarı düzenlendi

Türkiye’deki İmam Hatip Ortaokulları arasında ilk TÜBİTAK Bilim Fuarı, Ankara Nallıhan ilçesi Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlendi.

İl genelinden her türden 2500 okul içerisinde proje başvurusu kabul edilen ve şimdiye kadar fuarı gerçekleştirilen 44 okuldan biri olan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu’ndaki bilim fuarında 70 proje yer aldı. Açılışa; Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı İsmail Öntaş Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, Müftü Dr. Fahrettin Bektaşoğlu, okul yönetimi, öğretmenleri ve kalabalık bir ziyaretçi topluluğu katıldı.

Proje Sorumlusu ve Okul Müdürü Mustafa Eryiğit konuşmasında; Türkiye’de bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bizler öğrencilerimizin; dini, ilmi, sportif, sosyal anlamda yetişmiş ve topluma duyarlı bireyler olmalarını hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için de çalışma ve projeler üretiyoruz. Her ay yaptığımız ücretsiz deneme sınavları, öğrenciyle ilgili bütün bilgileri velilerle paylaştığımız veli bilgilendirme sistemimiz, ödevler kontrol altında, kitap kurtları, Mevlana günleri, Yunus emre günleri, bu benim eserim projeleri, toplam kalite projemiz, erdemliler cemiyeti, temiz sınıflar, öğrencileri evlerinde ziyaret gibi projelerimizi bunlar örnek olarak verebiliriz.” dedi.

Kaymakam Demirayak ise yeni eğitim öğretim sistemiyle Nallıhan ilçesine kazandırdıkları okullardan birisi olan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu’nun çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışın ardından 70 bilimsel proje, okulda yürütülen 15 proje ile ‘yetim kardeş’, ‘Suriyeli bebeklere bebek bezi’ ve ‘askıda ekmek’ gibi sosyal sorumluluk projelerinin yer aldığı stantlar konukların ziyaretine sunuldu. CİHAN

Yorumlar