İmam hatip liselerinde okuyan Somalili öğrenciler Manavgat'ta buluştu

Türkiye'de İstanbul, Bartın ve Kastamonu imam hatip liselerinde okuyan 140 Somalili öğrenci, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
İmam hatip liselerinde okuyan Somalili öğrenciler Manavgat'ta buluştu

Türkiye'de İstanbul, Bartın ve Kastamonu imam hatip liselerinde okuyan 140 Somalili öğrenci, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir araya geldi. Somalili öğrencilerin, yarı yıl tatillerini Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Somalili arkadaşlarıyla birlikte geçireceği belirtildi.

Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Somali Öğrenci Grubu Başkanı Süleyman İbrahim, İstanbul, Bartın ve Kastamonu'da okuyan Somalili arkadaşlarını Manavgat'ta ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Manavgat'a gelen bazı öğrencileri Somali'de aynı şehirde olmaktan tanıdıklarını belirten İbrahim, bir araya gelmenin arkadaşlıklarını pekiştireceğine inandıklarını kaydetti.

Yarı yıl tatili süresince misafir arkadaşlarına Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini göstereceklerini belirten İbrahim, "Somalili arkadaşlarımızla Manavgat'ta buluşmaktan çok mutluyuz. Arkadaşlarımız Manavgat çok sevdi. Yarı yıl tatili süresince Manavgat'ın tarihi ve doğal güzellikleri yerinde ziyaretlerle göstereceğiz." dedi.

Somalili Muhammed Abukar, geçen yıl Türkiye'ye okumak için aynı uçakta geldiğimiz arkadaşlarımızı Manavgat'ta ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti. Somalili öğrenci Abdurrahman Abdullah da Mogadişu'dan birlikte geldikleri arkadaşını Manavgat'ta bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

Manavgat Dini Öğrenim Kurumları ve Öğrenimlerini Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Ali Öz, Somalili öğrencilerin Manavgat'ın incileri olduğunu, geleceğin Somalisini şekillendirecek olan öğrencilerini dünyanın incisi şehirde ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Öz, bu tür ziyaretlerin dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını güçlendireceğine inandıklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar