İlksen Kolat, fedakar anneleri unutmadı

Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, eşleri ölmesine rağmen çocuklarının başından ayrılmayan fedakar anneleri unutmayarak yemekte bir araya getirdi. Annelerin bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini belirten Kolat, ‘Cennet annelerin...

Google Haberlere Abone ol
İlksen Kolat, fedakar anneleri unutmadı

Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, eşleri ölmesine rağmen çocuklarının başından ayrılmayan fedakar anneleri unutmayarak yemekte bir araya getirdi. Annelerin bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini belirten Kolat, ‘Cennet annelerin ayakları altında’ hadisini hatırlatarak, annelere sevgi, saygı ve hoşgörü gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Anneler Gününü şimdiden kutlayan Kolat, “Bilindiği gibi bizim inançlarımızda, bizim kültürümüzde annenin yeri çok önemli. Biliyoruz ki yılda sadece bir gün ‘Anneler günü’ değil, yılın 365 günü hepimiz için Anneler Günü. Ama Anneler Günü’nde aile kurumunun anneliğin, toplum tarafından hatırlanması ve bu konunun konuşuluyor olması, tartışılıyor olmasını önemsiyoruz.” dedi.

Kolat, “Benim için hepiniz yılın annesisiniz. Özellikle bu salonda bulunan ve eşleri Hakk'ın rahmetine kavuşmuş olan ama çocuklarının başında dimdik duran, onlara sahip çıkan, bütün zorluklara rağmen çocuklarına kol kanat geren anneleri yılın annesi ilan ediyorum. Sizleri kutluyorum. Çocuklarınızı lütfen okutun, özellikle de kız çocuklarını okutun. Çünkü yarının annelerini eğitimsiz bırakmayın. Bilindiği gibi aile toplumun ilk öğretmenleri annelerdir. Hepinizin ‘Anneler gününüzü’ kutluyorum.” diye konuştu.

Milletvekili Oğuz Kağan Köksal’ın eşi Olcay Köksal da yaptığı konuşmada, annelerle birlikte olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar