İlkokulun taşınmak istenmesine kadın veliler tepki gösterdi

Mersin merkezde Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi'ndeki 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun ilkokul bölümünün başka okullara taşınmak istenmesi velilerin tepkisine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
İlkokulun taşınmak istenmesine kadın veliler tepki gösterdi

Mersin merkezde Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi'ndeki 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun ilkokul bölümünün başka okullara taşınmak istenmesi velilerin tepkisine neden oldu. Durumu protesto etmek için yaklaşık 200 kadın veli yürüyüş yaparak Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi.
Kadınlar burada eylemlerini sürdürürken Mahalle Muhtarı Zahir Oğultekin ve bazı veliler görüşme yapmak için İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ'ın odasına girdi. Bir süre görüşme gerçekleştiren heyettekilerden bazıları daha sonra dışarı çıkıp Milli Eğitim Müdürü'nün daha sonra okula geleceğini ve sorunları orada dinleyeceğini söyleyerek kalabalığın dağılmasını istedi.
Ancak kadınlar Milli Eğitim Müdürü'nün dışarı çıkarak açıklamayı bizzat kendisinin yapmasını istedi. Heyettekilerle dışarıda bekleyen kadınlar arasında zaman zaman tartışma yaşandı.
Mahalle Muhtarı ile Okul Aile Birliği yetkililerininde kadınları ikna edememesi ve slogan atılması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ dışarı çıkıp velilerle görüşmek zorunda kaldı. Velilerin alkışları arasında kapıya çıkan Milli Eğitim Müdürü Dağ'ın ilk işi ise görüntü alan kameramana yönelmek oldu. 'Çekme kardeşim olmadı, basın mensubu musun?' diyerek kameraya doğru yürüyen Dağ, kameramanın 'basın mensubuyum' demesi üzerine ise "O zaman konuşmam, Ben yetkili değilim biliyorsun" cevabını verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün yanında bulunanların tepkisi üzerine kameraman uzaktan görüntü aldı. Dağ'ın kalabalığa okulun taşınmasına yönelik henüz alınan bir karar olmadığını söylediği öğrenildi. Kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar