İlkokul öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Zonguldak’ta ilkokul öğrencilerine ilk yardım eğitimi düzenlendi. Zonguldak merkeze bağlı Üzülmez İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere trafik güvenliği dersi kapsamında teorik ve uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İlkokul öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Zonguldak’ta ilkokul öğrencilerine ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Zonguldak merkeze bağlı Üzülmez İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere trafik güvenliği dersi kapsamında teorik ve uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü İlkyardım Eğitmeni Derya Kayınova’nın konuşmacı olarak katıldığı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda öğrencilere bilinç kontrolü, bayılmada yapılacak işlemler, burun kanamaları, el ayak kırılmaları, boğaza yabancı cisim kaçması, yanıklarda ilkyardım ve yüksekten düşme konuları uygulamalı olarak gösterildi.

Üzülmez İlkokulu Müdürü Deniz Yılmaz yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizde ilk yardım kuralları ile ilgili farkındalık oluşturabilmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz program, çok verimli geçti. Bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ilk yardım eğitimcisi Derya Kayınova’ya teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar