İlkokul öğrencilerinden çevreye duyarlılık mesajı

Erzurum Yakutiye Aydın Doğan İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleriyle birlikte Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u makamında ziyaret etti. Belediyeyi tanımak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette bir öğrencinin,...

Google Haberlere Abone ol
İlkokul öğrencilerinden çevreye duyarlılık mesajı

Erzurum Yakutiye Aydın Doğan İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleriyle birlikte Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u makamında ziyaret etti. Belediyeyi tanımak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette bir öğrencinin, "Ağaçlara, sigara içilmez levhası asalım" önerisi ilgi çekti.

Aydın Doğan İlköğretim Okulu 3A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hülya Değerli ve Hacer Şeyma Dedeşin ile birlikte 'Belediye Kurumunu Tanımak' konulu ders için Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret etti. Başkana ziyarette çiçek veren çocuklar, her mahalleye oyun parkı yapılmasını istedi. Öğrenciler, belediyeciliğin işleyişini, personel ve hizmetlerin nasıl yapıldığına dair sorular yöneltti. Ali Korkut, öğrencilerin sorularını tek tek cevapladı. Şehircilik ve çevre ile ilgili duyarlı soruların ardından en ilginç istek ve soruyu 3 A sınıfı öğrencisi Demir Sait Bakan sordu. Demir Sait Bakan, "Erzurum'da ağaç sayısı çok. Her ağaca 'sigara içmek yasaktır' levhası asabilir misiniz?' diye sordu.

Ali Korkut, meyve suyu ikramında bulunduğu çocukların soruları üzerine tarihi eserlerin çevresinin açılması, yaptığı ve yeni açacağı meydanlar, kentsel dönüşüm ile park ve bahçelerin yapılışını anlattı. Her mahalleye çocuklar için oyun alanları açmaya devam edileceğini ifade eden Korkut, çocuklardan büyüklerin çevreye karşı duyarlı olmaları için uyarılmalarını istedi. 'Yarınları sizler kuracaksınız, bu makamlarda sizler olacaksınız. Öyleyse yarına daha temiz bir çevre kalması için büyüklerinizi sürekli ikaz edin' diyen Ali Korkut, çocuklarda gördüğü çevre duyarlılığının çok anlamlı olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar