İlkokul öğrencileri sağlık taramasından geçirilecek

Almanya'da Federal Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği ‘İlkokullarda Sağlık Taraması’ başlıklı model proje ilk olarak Recklinghausen’de uygulamaya konuyor.Osnabrück Üniversitesi’nin katkıda bulunacağı proje Kuzey Ren Vestfalya, Schleswig-Holstein...

Google Haberlere Abone ol
İlkokul öğrencileri sağlık taramasından geçirilecek

Almanya'da Federal Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği ‘İlkokullarda Sağlık Taraması’ başlıklı model proje ilk olarak Recklinghausen’de uygulamaya konuyor.

Osnabrück Üniversitesi’nin katkıda bulunacağı proje Kuzey Ren Vestfalya, Schleswig-Holstein ve Hessen’in Recklinghausen, Kassel ve Flensburg şehirlerinde uygulanacak. İki yıllık hazırlık aşamasının ardından başlatılan projeye on ilkokuldan 600 üçüncü sınıf öğrencisi katılacak. Öğrencilerin boyu, kilosu, görme ve duyma yeteneklerinin kontrol edilip öğrenme ve gelişmelerine etki eden unsurlar araştırılacak.

İlkokula başlamadan önce yapılan sağlık kontrollerinin ardından ikinci bir sağlık taraması anlamına gelen uygulamada, sağlık problemlerine erken teşhis yoluyla müdahale edilebilmesi hedefleniyor. Recklinghausen Valisi Cay Süberkrüb ise test aşamasındaki projede aktif rol aldıkları için memnun. Öğrenci velilerininde projeye dahil edileceği bilgisini veren Recklinghausen Çocuk Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Wiebke Selle ise geniş çaplı katılım için aile ve okullardan yardım bekliyor.

Sağlık taramasının aynı zamanda okulda sağlıklı yaşamı desteklemek anlamına geleceğini belirten Federal Sağlık Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elisabeth Pott da çocukların medya iletişim araç kullanımını kontrol altına alamamaları veya çok az hareket ettikleri ve bunun sonucunda aşırı kilolu oldukları gibi sonuçların ortaya çıkması durumunda bu taramanın çözüm noktasında da yararlı olabileceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar