İlkokul öğrencileri kardeşlik projesi ile bir araya geldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında daha önce bir birilerini hiç tanımayana iki farklı okuldan 80 öğrenciyi...

Google Haberlere Abone ol
İlkokul öğrencileri kardeşlik projesi ile bir araya geldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında daha önce bir birilerini hiç tanımayana iki farklı okuldan 80 öğrenciyi 'Kardeş Sınıf' projesi kapsamında bir araya getirdi.

Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri Kardeş Sınıf Projesi kapsamında İsmet İnönü İlköğretim Okulu ile İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’ndan 2. sınıf öğrencilerini Kdz. Ereğli Belediyesi Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu’nda bir araya getirdi. Daha önce bir birlerini hiç görmeyen öğrenciler önce karşılıklı mektuplaştılar ardından da Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Kardeş Sınıf Projesi etkinliğinde buluştu. İki okul öğrencileri bir birleri ile eşleştirilerek çeşitli yarışma ve oyunlarla kaynaştırıldı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. Öğretim 3. sınıf öğrencisi Rumeysa Altın, daha önce bir birlerini hiç görmeyen iki farklı okulun öğrencilerinin bir araya gelip eğlenerek kaynaştıklarını söyledi. Gazetecilere etkinlik hakkında bilgi veren Altın, “İsmet İnönü İlköğretim Okulu ile İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’ndan 2. sınıf öğrencilerinden birer sınıf seçtik. Bu sınıfları bugün kardeş sınıf projemizle birlikte çeşitli aktiviteler düzenledik. Çocuklara hediyeler verdik. Arada eğlenceler yaptık. Müzikler çaldık. Pasta da keseceğiz. Okulumuzdan Muhammet Özdemir’e de bize katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Etkinliğin içeriğinde çuval yarışması, balon patlatma yarışması yaptık. Çocuklara ilk olarak hepsine sayılar çektirdik ve hepsi kardeş oldu. Birbirleriyle kardeş oldu çocuklar. Ayrıca gelmeden öncede çocuklar birbirlerine mektup yazdılar kardeşlerine. Buraya geldiklerinde kardeşlerine mektuplarını verdiler. Bu yüzden hiç unutamayacakları kardeşleri oldu.” dedi.

Projede EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. Öğretim 3. sınıf öğrencisi Rumeysa Altın, Kübra Demir, Aylin Emer, Merve Azaboğlu, Eda Topaloğlu ve Rabia Cihan görev aldı. Öğretmen adayları bir araya gelerek kardeş olan öğrencilerle Kardeşlik pastası kesip toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikte gönüllerince eğlenen öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi. CİHAN

Yorumlar