İlköğretim öğrencileri sorgu odasından ağlayarak çıktı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Özel Tarsus Toros İlköğretim Okulu'na gelen müfettişler, ilköretim çağındaki çocukları sorguladı.

Google Haberlere Abone ol
İlköğretim öğrencileri sorgu odasından ağlayarak çıktı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Özel Tarsus Toros İlköğretim Okulu'na gelen müfettişler, ilköretim çağındaki çocukları sorguladı. Aile ve öğretmenlerinin siyasi propaganda yapıp yapmadıkları yönünde sorular yöneltilen bazı öğrencilerin sorgu odasından ağlayarak çıktığı görüldü. Baskıya şahit olan bir velinin diğer velileri çağırmasıyla okula gelen valiler uygulamaya tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazılı emri doğrultusunda Tarsus’a gelen 2 müfettişin, Özel Tarsus Toros İlköğretim Okulu'nda öğrencileri sorgulamaları tepkiye yol açtı. Ana sınıfında öğrenim gören çocuğunu bahçede beklerken bir kız çocuğunun ağlayarak dışarı çıktığını fark eden öğrenci velisi, müfettişlerin sorduğu sorular karşısında kız öğrencinin bu duruma düştüğünü anlayınca durumu diğer velilere bildirdiği öğrenildi. Okul önünde toplanan veliler bu duruma tepki gösterirdi. Müfettişlerin bu uygulamasından haberdar olan bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de okula giderek müfettişler ile görüştü.

Okula geldiklerinde bir kız öğrencinin daha müfettişlerin odasından ağlayarak çıktığına tanıklık ettiğini ifade eden Gani Nazlıgül, müfettişlerin ortaokul öğrencilerine sorgulamaya aldığını duyduk, velileriniz devlet büyülerinize hakaret ediyorlar mı onlarla ilgili olumsuz şeyler söylüyorlar mı, eylemlere katılıyor munuz? diye sorular sorduğunu duyduk, olayın aslını öğrenmek için buraya geldik. Geldiğimizde ne yazık ki bu işlerin gerçek olduğunu gördük, şahit oldum, az önce şahit olduğum bir olayda daha küçücük bir kız çocuğunun müfettişlerin odasından ağlayarak çıktığını gördüm ve utanç duydum. Bu ülkede yaşamaktan utanç duydum." dedi.

Okul bahçesinde ana sınıfında çocuğunu beklediğini söyleyen bir veli ise, "Ben her gün kızımı okula getiriyorum, bahçede beklerken sınıftan odadan çıkan öğrencileri gördüm 4’ncü sınıf çocuklarını tedirgin bir şekilde bizi içerde odaya aldılar, müfettişler gelmiş devlet büyükleri hakkında sorular soruyorlar dediler, bende arkadaşlarımı aradım böyle bir uygulamanın yanlış olduğunu düşündüğüm için, bekliyoruz bakalım ne olacak." diye konuştu.

Olayı haber alarak okula gelen Eğitim İş Sendikası Tarsus Temsilciliği Başkanı Kurtuluş Gezen’de müfettişler ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Az önce bir duyum üzerine biz buraya geldik. Bu gün burada yaşanan olayın bir benzeri geçtiğimiz hafta içinde Adana’da birkaç özel okulda daha yaşanmıştı ve gerçekleşmişti." dedi. Bunun fişleme olduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar