İlköğretim öğrencileri O'nun hayatını izledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yakutiye İlçe Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Müftülük Çok Amaçlı Salonu'nda yaklaşık bin 200 ilköğretim öğrencisine, Hz.

Google Haberlere Abone ol
İlköğretim öğrencileri O'nun hayatını izledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yakutiye İlçe Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Müftülük Çok Amaçlı Salonu'nda yaklaşık bin 200 ilköğretim öğrencisine, Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlatan sinema izletti.

    Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yakutiye İlçe Müdürlüğü ile İl Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi'nin iş birliği ile Mahallebaşı bölgesindeki 7 ilköğretim okulunda okuyan 2 bin 500 öğrenci Efendimizin hayatın antalan, 'Hz. Peygamber'in Hayatı' isimli çizgi sinema izlettirildi. 2 gün süre ile Müftülük Çok Amaçlı Salonu'ndaki sinema sonrasında öğrencilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğü'nce Kutlu Doğum aşı olarak, ayran ve lavaş ekmek arası kuru köfte ikram edildi. Öğrenciler sinamaya Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından tahsis edilen toplu taşım araçlarıyla taşındı.

İl Müftüsü Hasan Çınar, Hz. Muhammed'in (sav) yetişen nesillere anlatılması ve örnek yaşantısının model alınmasının gerektiğini ifade etti. İnsanlığa rehber ve kurtarıcı olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (sav) tanınması ve yetişen yeni nesillerin O'nun sevgisiyle büyümesine önem verdiklerine işaret eden Müftü Çınar, "Herkes, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'i (sav) tanımalı. Öğrencilerimizin Efendimizi tanıması, sevmesi ve onun hayatını rol model alması için bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklere katkı sunuyoruz." dedi.

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ise koordinesini üstlendikleri programın önemine vurgu yaptı. Yurt, Vali Ahmet Altıparmak'ın, Mahallebaşı'nın ekonomik ve sosyal dönüşüm projesi kapsamında söz konusu mahalledeki öğrencilerin 'Hz. Peygamber'in Hayatı' filminin gösterime sokulduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar