İlker Başbuğ'un Avukatı Sezer: Dilekçenin sonucunu bekliyoruz

Anayasa Mahkemesi'nin(AYM), Ergenekon tutuklusu Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamasının ardından Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer tahliye için dilekçe verdi.

Google Haberlere Abone ol
İlker Başbuğ'un Avukatı Sezer: Dilekçenin sonucunu bekliyoruz

Anayasa Mahkemesi'nin(AYM), Ergenekon tutuklusu Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamasının ardından Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer tahliye için dilekçe verdi. Sezer, "Önemli bir karar bu kararın yansımaları bekleyeceğiz ve ne gibi bir sonuç olacağını hepimiz göreceğiz." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, Ergenekon davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 2 yıldır tutuklu olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bireysel başvurusunu eksiklik görmeyerek işleme koymasının ardından avukatı İlkay Sezer müvekkilinin tahliyesi olması yönünde dilekçe verdi. Dilekçeyi verdikten sonra bir açıklama yapan Sezer, tahliye talebimizi içeren dilekçemizi sunduklarını ve tahliye talep ettiklerini söyledi.
Sezer, "Şuan itibariyle verilmiş bir karar yok ve Özel Yetkili Mahkemelerin görevlerine son veren kanunun Cumhurbaşkanı'nın onayı müteakip sonrasında Resmi Gazete'de yayınlanması sonucu bu mahkemenin ne karar vereceğini yarın göreceğiz. Bu akşam bir karar verebileceklerini düşünmüyorum kendileri bu şekilde haber gönderdiler. Ben bu şekilde aldığım bilgiyi sizlerle paylaşıyorum." dedi.

İlkay Sezer, "Şimdi kanun içeriğine bakarsanız Resmi Gazete'nin sayfasında yayımlanan kanun içeriğine bakarsanız koruma tedbiri niteliğinde olan bir tutukluluk incelemesi şu saat itibariyle derhal aslında İstanbul Nöbetçi Ceza Mahkemesi'nce incelenmeli ve derhal karara bağlanmalı hak ihlali doğrultusunda da tahliye kararı verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Müvekkiliyle konuştuğunu ve mahkeme kararını değerlendirdiklerini söyleyen Sezer, "Emsal niteliğinde. Önemli bir karar bu kararın yansımaları bekleyeceğiz ve ne gibi bir sonuç olacağını hepimiz göreceğiz. Ancak hukuki açıdan bakarsan bu bir tahliye kararını derhal, ivedilikle beraberinde yerine getirmesi gereken bir ihlal kararı.İlk günden beri burada hak ihlalleri herkese karşı yapıldı. Masum insanlar aylardır, yıllardır burada cezaevinde adeta esir vaziyette tutuklu bulunuyorlar, tutuluyorlar. Bu gerekçeli karar 15 gün yani bugünden sonra 16'ıncı gün bu dosyanın artık yazıldığı kadarıyla Yargıtay'a gönderilmesi gerekiyor. Gerekçeli kararın dosyaya konulması gerekiyor. Ben bizlere tebliğ edilecek gerekçeli kararın da hukuken kimseyi tatmin edecek nitelikte olacağını düşünmüyorum." CİHAN

Yorumlar