İlker Başbuğ: Kitaba gösterilen ilgi TSK’ya karşı yürütülen zulme tepki

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 19. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’ndaki imza gününe katıldı.

Google Haberlere Abone ol
İlker Başbuğ: Kitaba gösterilen ilgi TSK’ya karşı yürütülen zulme tepki

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 19. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’ndaki imza gününe katıldı. Başbuğ, kitabına gösterilen ilgiyi değerlendirirken, "Beklentilerimizin üzerinde bir ilgi gördü. Bunun nedeni halkımızın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı yürütülen zulüm operasyonlarına koyduğu tepkinin bir sonucu olarak görüyorum." dedi. Başbuğ, vatandaşların kitaplarını imzalarken, diğer salonda imza günü düzenleyen Yılmaz Özdil, Başbuğ’un yanına gelerek bir süre sohbet etti.

19. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nın düzenlendiği Fuar Kültürpark’a gelen İlker Başbuğ, kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı. Kitapları imzalamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan Başbuğ, "Cumhurbaşkanlığı adaylığında isminiz geçiyor" yönündeki sorulara, "Benim söyleyeceğim bir şey yok. Bir an önce bekletmeyelim imza günü” diye yanıt verdi. Başbuğ, kitabına gösterilen ilgiyle ilgili olarak ise şunları söyledi; “Beklentimizin üzerinde bir ilgi gördü. Bu gerçek. Başlangıçta biz de bu kadar bir traja geleceğimizi belki tahmin etmemiştik. Bunun bence daha evvel ifade ettim, ana nedeni, insanlarımızın, halkımızın özellikle bu TSK’ya karşı yürütülen zulüm operasyonlarına koyduğu tepkinin bir sonucu olarak görüyorum. Ayrıca insanlarımız gerçekten bu son yıllarda yaşanan bu olayların gerçek nedenlerini öğrenmek istiyorlar. Ben kitaba gösterilen bu ilgiyi buna bağlıyorum. Kitap çok ilgi gördü, bir 100 bin bitti 110 bine geldi." dedi.

Başbuğ, daha sonra kitaplarını imzalarken, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.
CİHAN

Yorumlar