İlker Başbuğ: Erdoğan'dan başkası başaramazdı

Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Başbuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan olmasaydı kimsenin 'paralel yapılanma'yla baş edemeyeceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
İlker Başbuğ: Erdoğan'dan başkası başaramazdı

Genelkurmay Eski Başkanı ve emekli Orgeneneral İlker Başbuğ, paralel yapılanmayla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başkasının Paralel Yapı'yla mücadele edemeyeceğini söyleyen Başbuğ 'Darbe başarılı olsaydı Türkiye'nin Humeyni'si olacaktı' dedi

Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin davetlisi olarak Erzurum'a gelen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 2 yılı aşkın süredir devam eden Paralel Yapı'yla mücadeleyi değerlendirdi.

Başbuğ, buradaki konuşmasında şunları söyledi: Ergenekon ve Balyoz gibi davalar Türk devletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik büyük bir komploydu. Şunu açık yüreklilikle itiraf etmeliyim ki, bu mücadeleyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan daha iyi ve daha başarılı başka kimse yapamazdı. Devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz eden ve bugün Türkiye'nin başına bela olan Paralel Yapı 2007'de harekete geçti ve 2011'de de ilk darbe girişiminde bulundu. 17-25 Aralık yargı darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, çok geçmeden Türkiye'nin tıpkı İran gibi bir Humeyni'si olacaktı.

İlker Başbuğ, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılandığı dönemde, dönemin Başbakanı Erdoğan yaptığı açıklamada, Başbuğ'un tutukluluğuna itiraz etmiş, tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtmişti. 

Yorumlar