İlker Başbuğ Düşen F4'lerle İlgili Konuştu: Komplolara İnanmıyorum

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, F-4 uçaklarının art arda düşmesiyle ilgili olarak 'komplolara inanmıyorum' dedi.

Google Haberlere Abone ol
İlker Başbuğ Düşen F4'lerle İlgili Konuştu: Komplolara İnanmıyorum

Yeni kitabının imza gününde konuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, F-4 uçaklarının geri arda düşmesiyle ilgili olarak, 'Bu konudaki spekülasyonları doğru bulmuyorum. Bu kazaların üstüste gelmesinin acı bir rastlantı olduğunu düşünüyorum. Komplolara inanmıyorum doğru olduğunu düşünümüyorum. İnanmamak, etkisi altına girmemek lazım' dedi.

Balyoz Davası hakkında en son gelişmeler

CEZAEVİ'NDEN ÇIKIŞININ 1'İNCİ YILINDA YENİ KİTABINI İMZALADI

Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, cezaevinden çıkışının 1. yılında Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki D&R mağazasında Nasıl Bir Türkiye adlı yeni kitabını imzaladı. Geçen yıl bugün de tıpkı yerde imza gününe gelen Başbuğ, kadınlar günündeki bu imza gününde kendisine bilhassa bayan ve gençlerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.

'KADINLARA YAPILAN ŞİDDETE KARŞI ÇIKMAYI 1 GÜNE SIĞDIRMAYALIM'

Başbuğ; 'Geleceğe yönelik umudumu aynen muhafaza ediyorum. Umudum yüksek. Nedeni Türk kadının ve bilhassa gençliğin, Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığını görmek duyarlı olduğuna tanık olmak, umudumu ve güvenimi artırıyor. Özellikle memleketimizde bayanların mühim sorunları var. Özgürlükleri, hakları, eşit davranılmaması. Bir de bilhassa şiddet eylemleri...'

'ÖZGECAN ÜMİT DOLU, GÜZELLİK ABİDESİ BİR KIZIMIZDI'

Başbuğ konuşmasında Özgecan cinayetine de dğinerek; 'Türk ve dünya kamuoyonu ayağa kaldıran en son hadise Özgecan'a karşı yaplan vahşetti. Özgecan gerçekten umut dolu, güzellik anıtı bir kızımızdı. Yüreğimiz hala yanıyor. Dünya kadınlar gününde bayan hakları, özgürlükler ve kadınlara yapılan şiddete karşı çıkmayı 1 güne sığdırmayalım. Yılın tüm günlerine yayalım. Bugün burada Özgecan'la olabilseydik fakat onun o güzelliği, olumlu enerji yayışı, duruşu hala burada hala aramızda dolaştığını düşünüyorum. Özgecan'ı özlüyoruz. Ama hepimizin onu gerçekten yüreğinde yaşatması gerektiğine inanıyorum' diye konuştu.

'KOMPLOLARA İNANMIYORUM'

Başbuğ, geri arda düşüş gösteren F-4 uçaklarıyla ilgili kamuoyundaki tyükselişmalarla ilgili bir soruya da cevap verdi. Başbuğ:

'Bu konudaki spekülasyonları doğru bulmuyorum. Bu kazaların üstüste gelmesi acı bir rastlantı olduğunu düşünüyorum. Ölen pilotlarımıza rahmet diliyorum. Ne olmuş olabilmektedir İncelemeyle ortaya çıkacaktır.'

'BALYOZ VE DİĞER DAVALARDA TSK BÜYÜK KAN KAYBETTİ'

Son şekilde Balyoz ve başka askeri davalara yer veren Başbuğ: 'Özellikle Balyoz ve başka davalarda deniz ve hava kuvvetleri personeline adeta bir kıyım yapıldı. 25-26 F-16 pilotu suçlandı, ceza aldı, TSK'dan ayrılma durumlarına sokuldu. Büyük kan kaybetti. Bu durumun pilotun moraline etkisi olmuş mudur Olmuş olabilir. Hiç ham yaşanmamış benzeri tanımlamak ta pek gerçekçi değil. Netice şekilde başka komplolara inanmıyorum doğru olduğunu düşünümüyorum. İnanmamak, etkisi altına girmemek lazım...Yetkili makamların izahat yapmasını bekeleyeceğiz. Muhtemelen pilotajla ilgili bir takım problemler bulunduğu sonucunda çıkabilir. Pilotlar tecrübelidir doğrudur fakat hava ayrı bir olay. Saniyedeki kusur affetmiyor' halinde konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar