İlker Başbuğ: 116 bin sayfa gerekçe de yazsanız, o kararı savunamazsınız

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bugün açıklanan Ergenekon’un gerekçeli kararını ciddiye almadığını ifade ederek "16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da yazsanız siz o kararı savunamazsınız.

Google Haberlere Abone ol
İlker Başbuğ: 116 bin sayfa gerekçe de yazsanız, o kararı savunamazsınız

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bugün açıklanan Ergenekon’un gerekçeli kararını ciddiye almadığını ifade ederek "16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da yazsanız siz o kararı savunamazsınız." dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Sincan’da MHP Milletvekili Engin Alan'ı ziyaret ettikten sonra çıkışta açıklama yaptı. Başbuğ, kendisine Ergenekon davasının bugün açıklanan gerekçeli kararını çok kişinin sorduğunu ifade ederek "Bu vesile ile şunu söylemek isterim; Ben Özel Yetkili Savcıların hazırladığı iddiaları ciddiye almadım. ÖYM’lerin vermiş olduğu kararı ciddiye almadım. Savunma da yapmadım. Bunu bana sormayın. ÖYM’lerde süregelen davaların kumpas olduğu ve bunu yapanların seçişmiş polis, yargıçlar olduğu söylenildiği bir ortamda bana lütfen kalkıp bu gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum. Size de tavsiyem zamanınızı bununla fazla harcamayın. Mahkeme vermiş olduğu kararı veya acaba vermiş olduğu karar mı, söylenen karar mı o da ayrı bir konu. Bu kararı savunmak için 16 bin sayfalık gerekçeli karar hazırlamışlar. Ben onlara da acıyayım mı artık? Sayın mahkeme üyeleri, 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa gerekçe de yazsanız, siz o kararı savunamazsınız." dedi.

"ARTIK YETER DEYİN"

Cezaevinde tutuklu bulunan Milletvekili Engin Alan’ı ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada İlker Başbuğ, "Engin Alan, bomba gibi. Engin alan kimdir diye sorarsanız, Engin Alan 11 yaşında Türk Ordusu’nun şerefli formasını giyen ve 40 yıl bu üniformayı şerefle giyen, emekli olunca MHP’den milletvekili seçilen ama bugün Meclis’te bulunmayan tek milletvekili. Bunu kabul etmemiz mümkün değil’’ şeklinde konuştu. Engin Alan’ın cezaevindeki tavrıyla adeta abideleşen arkadaşlarından bir tanesi olduğunu savunan Başbuğ, ‘‘Bugün, Alan ve diğer tüm silah arkadaşlarımızın cezaevlerinde tutsak oluşu sadece onlara yönelik yapılan bir saldırı değildir. Bu TSK’ya ve Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır. Burada Meclis’in da önemli sorumluluğu var. Balyoz süreci başta olmak üzere cezaevlerinde tutuklu bulunanların tutukluluklarının son bulması gerekiyor. Türk milletinden isteğim, artık yeter deyin." sözlerine yer verdi.
CİHAN

Yorumlar