İlkadım'da Kaz Tiridi birlikteliği

Kış aylarında birlik ve beraberliğin pekişmesini sağlamak amacıyla Samsun’un İlkadım Belediyesi’nin düzenlendiği geleneksel 'Kaz Tirit' gecesi, belediyenin sosyal tesislerinde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İlkadım'da Kaz Tiridi birlikteliği

Kış aylarında birlik ve beraberliğin pekişmesini sağlamak amacıyla Samsun’un İlkadım Belediyesi’nin düzenlendiği geleneksel 'Kaz Tirit' gecesi, belediyenin sosyal tesislerinde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu geceye katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, tirit gecelerinin birlikteliği ve dayanışma değerlerini yaşattığını söyledi.

    İlkadım Belediye Meclis Üyesi Sait Kaya’nın düzenlediği tirit gecesine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, Kavak Dernek Federasyonu (KADEF) Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, eşi Müberra Karagöz, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, belediye meclis üyeleri ve eşleri katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Meclis Üyesi Sait Kaya, Tirit yemeğinin geçmişte olduğunu gibi bugünde köylerde akrabalar arasındaki kaynaşmaya vesile olan birlikteliğimizin perçinlendiği bu gece şahsım ve meclis üyesi arkadaşlarım adına gecemize katılan tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

    GELENEKSEL KÜLTÜRÜ YAŞATMAK EN ÖNEMLİ ETKENDİR

    Gecede olmaktan mutluluk duyduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, tirit gecelerinin birlikteliği ve dayanışma değerlerini yaşatarak, bir ok insanı bir araya getirip geleneksel lezzeti tattırdığını belirtti. Birliktelik adına müstesna bir gece olduğunu dile getiren Başkan Demirtaş, “Geleneksel bir kültürü yaşatmak, bir milleti var eden en önemli etkinliktir. Bu gecede, geçmişten bugüne bir kültürü yaşatarak, dayanışmayı, kardeşliği ve birlikteliği sağlayan başta meclis üyem Sait Kaya’yı ve bağlı olduğu dernek başkanı ve yöneticilerini kutluyorum.'' diye konuştu.

    ORTAK DEĞERLERİMİZ PAYLAŞILMASINI SAĞLADIK

    Düzenlenen etkinliğin dayanışma açısından gelecek yıllara kalacak bir etkinlik olduğunun söyleyen KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, "Biz Kavaklılar için Kaz Tirit Yemeği sadece aile içinde yenilen bir yemek değildir. Bizim milli yemeğimizdir. Akrabalarla, dostlarla bir araya gelinmesine vesile olan bu yemeğimiz, ortak değerlerin yüceltilmesi ve paylaşılmasını sağlamaktadır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar