İlk yerel Arapça gazete Merhaba, Konya’da yayına başladı

Konya’nın köklü yerel gazetelerinden Merhaba Gazetesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Arapça gazete çıkardı. 'Ümmet'in Sesi' sloganıyla yayın hayatına başlayan Merhaba, tüm Arap dünyasına hitap etmeyi amaçlıyor. Merhaba Arapça,...

Google Haberlere Abone ol
İlk yerel Arapça gazete Merhaba, Konya’da yayına başladı

Konya’nın köklü yerel gazetelerinden Merhaba Gazetesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Arapça gazete çıkardı. 'Ümmet'in Sesi' sloganıyla yayın hayatına başlayan Merhaba, tüm Arap dünyasına hitap etmeyi amaçlıyor.

Merhaba Arapça, Türkiye'de yaşayan Araplara ve Ortadoğu ülkelerine de hitap edecek içerikte hazırlandı. 15 günde bir yayınlanacak olan Merhaba Arapça , Konya'nın yanı sıra Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep gibi illerde de dağıtımı yapılacak.

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut, Arapça Merhaba'yı çıkararak, medya alanında hem Konya hem de Türkiye'de önemli bir açığın kapatılacağını söyledi. Arapça Merhaba'nın büyük ilgi göreceğini dile getiren Rifat Tankut, "Gazetenin hazırlanmasında emeği geçen personelimize ve bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ümmetin sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

"ARAP DÜNYASINDA BİZİM DE ETKİMİZ OLMALI"

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Arapça gazete çıkarmanın bir çok nedeni olduğuna değindi. Türkiye’nin son 5 yıldır gündeminin Arap dünyasına ve Ortadoğu’ya kilitlenmiş olduğunu söyleyen İşkan, "Arap dünyası ve Ortadoğu’da bölgenin etkileri, hem sosyal hayatımızı, hem ticaretimizi hem de inanç dünyamızı çok daha yakından ilgilendiriyor. Şehri ve ülkemizi, olayları ve sonuçlarıyla derinden etkileyen bu bölgeyi artık bizim de etkilememiz gerektiği inancıyla böyle bir adım atmış bulunuyoruz." dedi.

"ÜMMETİN ARASINDA SELAMI YAYMAK İSTİYORUZ"

Kerem İşkan, Merhaba Arapça’nın, dil sorununu ortadan kaldırarak Türk tarafının söylemini geniş bir coğrafyaya taşıyacağını getirdi.İ şkan, "Merhaba' ile ümmetin arasında selamı yayacağız. İslam ümmetini, İslam Birliği ve kardeşliği konusunda, isteklendirmek, Merhaba Arapça’nın en büyük hedef ve ideali olacaktır. Artık Merhaba kurulduğu günden bu yana arzu ettiği 'Ümmetin Sesi' olma idealini gerçekleştirmiştir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"MERHABA ARAPÇA 16 SAYFA OLARAK YAYINA BAŞLADI"

Merhaba gazetesi Sorumlu Yazı İşleri İbrahim Büyükeken ise Merhaba Arapça'nın yalnızca yerel haberlerin yanı sıra Ortadoğu, Arap dünyası ile ilgili siyasal, politik ve toplumsal gelişmeler hakkında da haberler yer alacağını belirterek şunları söyledi: "Gazetemiz tabloit boy olarak yayın hayatına başladı. 16 sayfa olarak çıkacak gazetemizin içeriğinde Konya haberleri, mülteci haberleri, Ortadoğu ülkelerinden haberler, sağlık ve spor haberleri de yer alacak. Gazetemizde köşe yazıları ve makaleler de olacak. Merhaba Arapça bölgemizde büyük bir açığı kapatacak, şehrimizde yaşayan mültecilerin uyum sorunun çözümüne de katkı da bulunacaktır. Gazetemizi tüm İslam coğrafyasına ulaştırmak için, her zamankinden daha çok çalışacağız." dedi. Büyükeken, farklı dillerde Konya’nın sınırlarını aşacak gazete arayışlarının büyük bir heyecanla devam edeceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar