İlk uluslararası tank yarışması Rusya’da başladı

Rusya’nın düzenlediği ilk uluslararası tank yarışması 12 ülkenin katılımıyla başladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ilk uluslararası tank yarışmasının başladığını duyurdu. Başkent Moskova’ya yakın Alabino poligonunda başlayan...

Google Haberlere Abone ol
İlk uluslararası tank yarışması Rusya’da başladı

Rusya’nın düzenlediği ilk uluslararası tank yarışması 12 ülkenin katılımıyla başladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ilk uluslararası tank yarışmasının başladığını duyurdu. Başkent Moskova’ya yakın Alabino poligonunda başlayan yarışmaya; Avrupa, Asya, Afrika ve Güney Amerika’dan toplam 12 ülke katılıyor. Yarışmaya; Rusya, Angola, Ermenistan, Belarus, Venezuela, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Kuveyt, Moğolistan ve Sırbistan’dan gelen takımlar katılıyor. Savunma Bakanı Şoygu, yarışmaya NATO üyesi ülkeleri de davet ettiklerini ancak onların katılmak istemediğini ve sadece gözlemci gönderdiklerini söyledi.

Tüm organizasyonu yürüten Rusya, yarışmaya katılan ülkelere T-72 tankı tahsis edildi. İstisna olarak Çin kendi Ture 96 A tanklarını getirdi.

Takım halinde yarışa başlayan ekipler 20 kilometrelik mesafede manevra yapıyor. Mesafe boyunca ekipler çeşitli engelleri geçerek belli bölümlerde ateş ederek 900 ve 2 bin 200 metre uzaklıktaki hedefleri vurmayı deneyecek. Etkinliği takip etmek için yaklaşık 700 gazetecinin akredite olduğu bildirildi. Yarışma 16 Ağustos’a kadar devam edecek.

CİHAN

Yorumlar