İlk teravih namazını karanlıkta kıldılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesine bağlı Sarıkaya Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, elektriği olmayan camide ilk teravih namazını kıldı. Caminin yaklaşık 10 bin lira olan elektrik borcunu ödeyemediklerini anlatan mahalle...

Google Haberlere Abone ol
İlk teravih namazını karanlıkta kıldılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesine bağlı Sarıkaya Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, elektriği olmayan camide ilk teravih namazını kıldı.

Caminin yaklaşık 10 bin lira olan elektrik borcunu ödeyemediklerini anlatan mahalle sakinleri, mütfülüğün sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

2009 yılında elektrik idaresinin özelleştirilmesinin ardından kendilerine gelen borcun ödenmemesinden dolayı İnehanlı Mescidi'nin elektrikleri kesilmiş. Mübarek Ramazan ayının ilk teravihini karanlıkta kılan köy sakinleri, bu durumdan kurtulmaları için müftülük ve kaymakam ile sürekli görüştüklerini ancak bir çözüm bulamadıklarını anlattı.

Özelleştirilme döneminde müftülük tarafından cami ve mescitlerin faturalarının ödenmesinin istendiğini ancak kendi mescitlerinde o dönem din görevlisinin olmamasından dolayı bu durumdan haberdar olmadıklarını kaydeden mahalle sakinlerinden Şaban Uzun "2 aydır uğraşıyoruz. Müftülüğümüze, Kaymakamlığımıza gittik. TEK özelleştirilmesinden önce devletin kamu kurumlarına borç ödemediğinden dolayı biriken bir elektrik faturamız var. Özelleştirme sonrasında müftülük hocalardan faturaları istiyor. Bizim mescidimizde hoca olmadığı için fatura müftülüğe gitmiyor. Şu anda daha önceye ait olan borçlar köylüye ödetilmek isteniyor. Şu anda ki sıkıntımız bu. Meblağ yaklaşık 10 bin lira civarında. Bunu da köylü kabul etmiyor. Müftü efendi lüküsle namaz kılsınlar demiş. Kendisi klimasız camiye gitsin ben burada karanlıkta namaz kılacağım. Şu anda karanlıkta namaz kılmak zorundayız" dedi.

Mahalle sakinlerinden Recep Odabaşı ise yaşanan olayı şöyle anlattı; "1998 yılında buradan hocayı aldılar. 2010 yılında hoca geldi. Ama bu bize 2009 yılında yazılan fatura. Faizi ile birlikte 8-9 bin liraya çıkmış. O dönemlerde bununla kimse ilgilenmemiş. Olan bundan ibaret"

Cami cemaati, ilk teravih namazını karanlıkta ışıldak ve el fenerleri ile kılarken, yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını istediler. CİHAN

Yorumlar