İlk nakli yapılacak küçük Melis'in babası: Beklenen gün geldi

İzmir'de yaşayan 8 yaşındaki Melis Akbaş'a yapılacak ilik nakli için beklenen gün geldi.

Google Haberlere Abone ol
İlk nakli yapılacak küçük Melis'in babası: Beklenen gün geldi

İzmir'de yaşayan 8 yaşındaki Melis Akbaş'a yapılacak ilik nakli için beklenen gün geldi. Almanya'dan gönderilen uygun iliğin bugün hastaneye ulaşması beklenirken ameliyat için hazırlıklar tamamlandı. Ameliyat, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi'nde yapılacak.

Uzun süredir bekledikleri günün nihayet geldiğini söyleyen baba Bahadır Akbaş, "Bugün büyük gün, nakil için işlemlere başladılar. Ameliyat saat 10.00'da planlanmıştı ancak kan ve trombosit eksikmiş, onları hallettikten sonra nakil gerçekleşecek. Şu anda Melis'in sağlığı, genel durumu iyi. İnşallah sağlığına kavuşur." dedi. Nakilden üç hafta sonra tetkik yapılarak, kemik iliğinin tutup tutmadığına bakılacağını anlatan Akbaş, "Eğer tutarsa bir sıkıntımız kalmayacak ve bir ay içinde taburcu olacak." şeklinde konuştu. Melis'e 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi koyulduğunu ve ilk tedavisinin 2 yıl 3 ay sürdüğünü anlatarak, "Onu yendi, kemoterapi gördü ve bütün şeyleri atlattık. 20 gün sonra yeniden tekrarladı ve acilen kemik iliği nakli olması gerektiğini söylediler. Şu anda çok iyi, inşallah sağlığına kavuşur ve en kısa zamanda yuvasına döner." dedi. Bugün kızı Melis'i görmediğini ancak eşi Sevil'le telefonla görüştüğünü ifade eden Akbaş, kızının moralinin ve durumunun çok iyi olduğunu öğrendiğini söyledi. Heyecanla beklediklerini kaybeden Akbaş, 'İnşallah bir sıkıntı olmadan nakil gerçekleşir." diyerek Türkiye'den dua istedi.

Sevil ile Bahadır Akbaş'ın kızları Melis'e, 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi koyulmuştu. Yaklaşık 2,5 yıl süren tedavi bittikten 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı belirlenmiş, EÜ Çocuk Hastanesi'nde tedaviye alınan Melis'e, bir an önce uygun kemik iliği nakledilmesi gerektiği belirlenmişti. Uygun iliğin bulunması için Türkiye seferber olmuş, uygun ilik, kısa bir süre önce Almanya'da bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar