İlk kez cumartesi dağıtıma çıktı, kaza yaptı: 1 ölü

Yaklaşık on yıldır cuma günleri çevre ilçelere market malzemeleri taşıyan sürücü, ilk kez dağıtım yaptığı cumartesi günü kaza geçirdi. Sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, ayakları kopan yardımcısı hayatını kaybetti.Bakkaliye...

Google Haberlere Abone ol
İlk kez cumartesi dağıtıma çıktı, kaza yaptı: 1 ölü

Yaklaşık on yıldır cuma günleri çevre ilçelere market malzemeleri taşıyan sürücü, ilk kez dağıtım yaptığı cumartesi günü kaza geçirdi. Sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, ayakları kopan yardımcısı hayatını kaybetti.

Bakkaliye malzemeleri satan firmada çalışan Özkan Yaşar (32) ile Rıdvan Sevinç (41), 16 BCP 30 plakalı kamyona malzemeleri yükleyip yola çıktı. Özkan Yaşar, yönetimindeki kamyonun, Bursa-İzmir otoyolunda Yeni Kent Hali'ni geçince 7. kilometrede direksiyon hakimiyetini kaybetti. Önce refüje giren, ardından da yan yatan kamyon bariyerlere çarparak yaklaşık 20 metre sürüklendi. Sürücü Özkan Yaşar aracın camından dışarıya çıkmayı başarırken, yardımcısı Rıdvan Sevinç’in ayakları bariyerlere sıkışarak koptu.

Diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 ve itfaiye ekipleri, kamyon içinde sıkışan Sevinç’i çıkardı. Yapılan incelemede Rıdvan Sevinç’in öldüğü belirlendi.

Şoka giren ve kazayı küçük sıyrıklarla atlatan sürücü Özkan Yaşar 112 görevlileri tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldü.

Kazada kurtarma çalışmalarına katılan vinç operatörü Hasan Yaman, "Biz geldiğimizde kurtarma ekibi arkadaşlar da buradaydı, ceset bayağı sıkışmıştı. Hep beraber çıkardık. Şoförde ise bir şey yoktu, yürüyerek ambulansa binip gitti." dedi. Aracın fazla süratli olmadığını düşündüğünü anlatan Yaman, "Herhalde dalgınlıktan olsa gerek, 40-50 metre ileride arabayı kaydırmış, refüje girmiş, toparlamaya çalışsa da arabayı yatırmış. Bariyere çarpınca da yanındaki muavin arkadaşın ayağı kopmuş." şeklinde konuştu.

İLK KEZ CUMARTESİ GÜNÜ İŞE ÇIKTI

Öte yandan kazayı duyarak olay yerine gelen firma çalışanları ise büyük üzüntü yaşadı. Sürücünün on yıldır her cuma günü aynı bölgeye dağıtıma çıktığını belirten Nejdet Güney, "Kemalpaşa ve Karacabey’de marketlere sevkiyat yapıyorlardı. Panayırdan çıkıp Kemalpaşa’ya gideceklerdi. Yan yatmış toparlayamamış." dedi.

Kamyonda gıda maddesi, çocuk bezi ve kozmetik gibi maddelerin yüklü olduğunu belirten Güney, şunları kaydetti: "Takdiri ilahi. Bu araba hep cuma günleri gidiyordu. Kemalpaşa, Karacabey’e on yıldır cuma günleri dağıtım yapıyordu. İlk defa bu hafta cumartesi istemiş müşterilerimiz. Cumartesi günü gitti ve bu kaza oldu." CİHAN

Yorumlar