İlk günden 'Çarpıtma haberler'e maruz kalan yeni kadın bakandan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Julide Sarıeroğlu, bazı sitelerde kendisi hakkında 'çarpıtılarak verilen' haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yeni bakanın, 'otomatik alıntı yapan Twitter hesabındaki mesajları' bakanın kendi ifadeleriymiş gibi, "Erdoğan ve AKP'yi eleştiren twitler atan bakan" şeklinde haber yapan sitelerin çarpıtmasına bakan tek tek cevap verdi. Bakan Sarıeroğlu, Hak-İş'teyken kullandığı twitter hesabını, Gezi olayları ve benzeri sıcak gündemi takip etmek için bütün sitelerden bilgi akışı sağlamak amacıyla 'otomatik alıntı'ya bağladıklarını ve bu şekilde Hak-İş Genel Başkanının bilgilendirdiklerini, hesabın ise kilitli ve sadece kendilerine özel olduğunu ancak daha sonra hesabın herkese açık hale geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İlk günden 'Çarpıtma haberler'e maruz kalan yeni kadın bakandan açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Jülide Sarıeroğlu, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ilgili olarak, “Medyada haberlere konu edilen mesajların niçin ve hangi amaçla atıldığı bellidir. Buna rağmen, şahsımla ilgili kasıtlı olarak yanıltıcı haberler yapanların ve yayanların iyi niyetli olmadıklarını belirtmek istiyorum. Hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla, durumu kamuoyunun bilgisine ve vicdanına sunuyorum” dedi. Hesabın medya takip amaçlı kullanıldığı savunan Sarıeroğlu “Hesabın, otomatik tweet paylaşımlarına açık olduğu ve burada kontrol dışı birtakım paylaşımlar yapıldığı ise daha sonra fark edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Sarıeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Daha önce Genel Başkan Danışmanı olarak vazife yürüttüğüm Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanının, Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak görevlendirildiği dönemde, kendisine haberleri en hızlı şekilde iletebilmek amacıyla korumalı bir Twitter hesabı oluşturulmuştu. Medya takip ekibimizde yer alan arkadaşlarımızın ortak kullandığı bu hesap, sadece Başkanımızın göreceği şekilde haberleri aktardığımız bir iletişim aracı işlevine sahipti.

Doğal olarak, bu hesap üzerinden her türlü haber paylaşılmakta ve retweet edilmekteydi. Bu çalışmanın hemen ardından başlayan Gezi Olayları döneminde de yine aynı hesap üzerinden, bilgilendirme amaçlı paylaşımlar yapılmıştı. Daha sonraki süreçte de bir müddet daha bu hesap, aynı amaçla medya takip ekibimiz tarafından kullanılmaya devam edilmiştir. Hesabın, otomatik tweet paylaşımlarına açık olduğu ve burada kontrol dışı birtakım paylaşımlar yapıldığı ise daha sonra fark edilmiştir.

Akil İnsanlar Heyetinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, şahsi mesajlarımı yayımlamaya başladığım bu hesap tarafımca kullanılmaya başlanmıştır. Hesabın dönüştürüldüğü tarih ve sonraki paylaşımlarım da açıkça ortadadır. Şahsi mesajlarımla şu anda çeşitli mecralarda dolaşıma sokulan mesajların, hem içerik, hem de üslup bakımından belirgin bir şekilde ayrıştığı görülecektir. Üstelik şahsıma atfedilen paylaşımların bir kısmı da hiç yapılmamıştır. Medyada haberlere konu edilen mesajların niçin ve hangi amaçla atıldığı da bellidir. Buna rağmen, şahsımla ilgili kasıtlı olarak yanıltıcı haberler yapanların ve yayanların iyi niyetli olmadıklarını belirtmek istiyorum. Hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla, durumu kamuoyunun bilgisine ve vicdanına sunuyorum.”

Ne olmuştu?

Kabine değişikliği kapsamında Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’na ait görünen Twitter hesabından otomatik olarak paylaşıldığı açıkça belli olan haberler, bazı internet sitelerinde "AKP'li yeni bakandan Erdoğan ve AKP'ye eleştiri tiwitleri" şeklinde verilmişti. 

Yorumlar

hasan o kötü niyetliler kendi psilklerinde boğulurlar inşaAllah