İlk defa Çanakkale’de kurulan Deniz Polisi Eğitim Merkezi faaliyete başladı

Türkiye’de ilk defa geçen yıl Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Deniz Polisi Eğitim Merkezi’nde kurslar başladı.

Google Haberlere Abone ol
İlk defa Çanakkale’de kurulan Deniz Polisi Eğitim Merkezi faaliyete başladı

Türkiye’de ilk defa geçen yıl Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Deniz Polisi Eğitim Merkezi’nde kurslar başladı. Merkezde çeşitli illerden sekiz polis memuru, altı hafta boyunca kurbağaadam temel eğitimi alacak.

Kursun başlaması dolayısıyla Çanakkale Deniz Polisevi’nde bir tören düzenledi. Burada konuşan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, adli olayların bazen karada başlayıp su ortamına da taşındığını hatırlatarak kursun önemine değindi. Yılmaz, “Su ortamında bulunması muhtemel maddi delillerin aranması ve su üstüne çıkarılması için dalgıç marifetine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü’nce çeşitli illerde, polis dalgıçların çalıştırılacağı Su Altı Grup amirlikleri kurulmuş, hizmet içi eğitime başlanmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı olarak 26 ilde Su Altı Grup amirliği bulunmakta, buralarda 130 personel görev yapmaktadır. Bu personel, son teknolojik imkanlarla Dalış Hizmetleri Yönetmeliği'ne uygun olarak görev yapmaktadır. Polis dalgıçlar, su altında şüpheli cisim ya da delil arama, bulunan objelerle ilgili su altı olay yeri incelemesi yaparak su yüzeyine çıkarma gibi adli görevlerin yanısıra sel ve su baskınlarında can kurtarma işlemleri, su altı tarihî eser kaçaklığının önlenmesi ve ilgili idari görevleri de yerine getirmektedir.” dedi. CİHAN

Yorumlar