İlik nakli için gün sayan Melis 8. doğum gününü kutladı

İzmir'de yaşayan ve ilik nakli için gün sayan Melis Akbaş, 8 yaşına bastı. Melis’in enfeksiyon riski nedeniyle Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde steril odada bulunası nedeniyle üzerinde ‘Benim kahramanın Melis, mutlu yıllar’ yazan doğum günü pastasını.

Google Haberlere Abone ol
İlik nakli için gün sayan Melis 8. doğum gününü kutladı

İzmir'de yaşayan ve ilik nakli için gün sayan Melis Akbaş, 8 yaşına bastı. Melis’in enfeksiyon riski nedeniyle Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde steril odada bulunası nedeniyle üzerinde ‘Benim kahramanın Melis, mutlu yıllar’ yazan doğum günü pastasını baba Bahadır Akbaş ile 2 yaşındaki kardeşi Berat Arda kesti. Baba Bahadır ve anne Sevil Akbaş, kızlarına 8. yaş günü hediyesi olarak çok istediği gelinliği aldı.

Sevil ile Bahadır Akbaş’ın kızları küçük Melis’e 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi kondu. Yaklaşık 2,5 yıl süren tedavi sona erdikten 20 gün sonra küçük Melis'in tekrar kansere yakalandığı belirlendi. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedaviye alınan Melis’e, bir an önce uygun kemik iliğinin nakledilmesi gerektiği belirlendi. Melis’e ilik bulunması için Türkiye seferber oldu. Uygun ilik kısa süre önce ABD’de bulundu.

İlik nakli için gün sayılırken Melis, 8’inci yaşına tedavi gördüğü Ege Üniversitesi’ndeki odasında girdi. Enfeksiyon riski nedeniyle steril odasından çıkamayan Melis için baba Bahadır Akbaş, doğum günü düzenledi. Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nin girişinde yapılan doğum günü kutlamasına Melis ve kızının yanında bulunan anne Sevil Akbaş katılamadı. Küçük çocukları Berat Arda, baba Bahadır Akbaş ve akrabaları, güllerle süslü yaş pastanın üzerindeki 8 mumu üfleyerek Melis’siz doğum günü kutladı.

Baba Akbaş, Melis’in pastasından basın mensuplarına da ikram etti. Telefonla arayarak kızı Melis’in doğum gününü kutlayarak pastasını kesen baba Akbaş, kızının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Akbaş, “Melis’in şu an genel durumu iyi, kemik iliği nakli için hazırlıklara başlandı. 18 ya da 19 Aralık’ta nakil gerçekleşecek. İlik uçakla yurt dışından gelecek.” dedi.

ASIL DOĞUM GÜNÜ NAKİLDEN SONRA

Kızının enfeksiyon riski nedeniyle dışarı çıkamadığını ifade eden Akbaş, “Aslında kızımın doğum günü için daha farklı şeyler yapacaktık. Burada sizinle kızımıza moral vermek için bir jest yaptık. Asıl doğum gününü nakilden, sağlığına kavuştuktan sonra yapacağız.” diye konuştu. Kızına doğum günü hediyesi olarak bir sürpriz yaparak çok sevdiği bir gelinlik aldıklarını açıklayan Akbaş, ayrıca doğum günü pastasından da götüreceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar