İliği hazır 2 yıldır sıra bekliyor

Denizli’de dört yıl önce talasemi majör teşhisi konulan 7 yaşındaki Emirhan Keyik’e, 10 yaşındaki ağabeyi Serdar Keyik’in iliğinin nakledilebilmesi için 2 yıldır sıra bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İliği hazır 2 yıldır sıra bekliyor

Denizli’de dört yıl önce talasemi majör teşhisi konulan 7 yaşındaki Emirhan Keyik’e, 10 yaşındaki ağabeyi Serdar Keyik’in iliğinin nakledilebilmesi için 2 yıldır sıra bekleniyor. Kemik iliği nakli yapılmasını bekleyen Emirhan Keyik’e, 3 hafta arayla bir ünite kan veriliyor.

Tekstil işçisi Mustafa Keyik(40), büyük oğlundan küçük oğluna biran önce naklin yapılmasını ve çocuğunun sağlığına kavuşması için yetkililerden yardım istiyor. Sümer mahallesinde oturan Keyik ailesinin küçük oğulları Emirhan Keyik, 4 yıl önce bronşit ve zatüre şikâyeti ile Servergazi Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tahlillerde kan değerlerinin çok düşük çıkması üzerine Emirhan Keyik, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’ne sevk edildi. PAÜ Hastanesinde Emirhan’a Akdeniz anemisinin bir türü olan ‘Talasemi Majör’ teşhisi konuldu. İki yıl doktor gözetiminde tutulan Emirhan’a uygun kemik iliğinin bulunması için çalışma başlatıldı. İki yıl önce de Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde baba Mustafa, anne Gülistan ve ağabey Serdar’dan numuneler alındı. Alınan numunelerden ağabey Serdar’ın kemik iliğinin kardeşi Emirhan’a uyduğu belirlendi.

İLİĞİ HAZIR İKİ YILDIR SIRA BEKLİYOR

İki yıldır oğluna ilik nakli için ameliyat günü verilmediğini ifade eden Baba Mustafa Keyik, “Bir an önce oğlumun iyileşmesini istiyoruz. Çocuk artık acı çekmekten bıktı yani. (İki yıldır) Önümüzde lösemi hastaları var dediler. Onların yaşama şansı daha az olduğu için, onlara öncülük tanıdıkları için bizi ileriye attılar. Ailede huzurum kalmaz oldu. Çocuğum acı çekmemesi için ameliyatın bir an önce yapılmasını istiyorum.” dedi.

Asgari ücretle çalıştığını vurgulayan Keyik, “Normal geçimimi ancak sağlayabiliyorum. Tedavisi 6 ay süreceği için durumumuz zor. Devletten yardım bekliyoruz. Bu şekilde kalması gelişmesini engelliyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar