İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne laboratuvar

Bursa’nın Yenicaabat Mahallesi'nde bulunan BTSO İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, Mercedes-Benz firmasından 500 bin TL’lik laboratuar kurulacak. Okul bünyesinde yapılacak laboratuar, birisi mevcut atölyenin düzenlenmesi, diğeri...

Google Haberlere Abone ol
İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne laboratuvar

Bursa’nın Yenicaabat Mahallesi'nde bulunan BTSO İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, Mercedes-Benz firmasından 500 bin TL’lik laboratuar kurulacak.

Okul bünyesinde yapılacak laboratuar, birisi mevcut atölyenin düzenlenmesi, diğeri ise yeniden inşa edilecek iki ayrı binadan oluşacak. Okulda eğitim alan motorlu araçlar teknolojisi öğrencilerinin yararlanacağı laboratuar yaklaşık 500 bin TL’ye mal olacak. BTSO İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine sağlanan bu destekle okula ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin eğitimleri için bilgisayar ve eğitim yazılımları ile sosyal alanların yanı sıra Axcor 2640 Çekici, bilgisayar atölyesi ve oto-tamir atölyesi gibi önemli değerler kazandırılmış olacak. İşbirliği kapsamında 11. Sınıf öğrencileri Mercedes-Benz firmasında staj yapma imkânı da bulacak. Staj çalışması sonucunda başarılı olan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan Mercedes-Benz sertifikası alacaklar ve Mercedes-Benz servislerinde çalışma imkanına kavuşacak.

CİHAN

Yorumlar