İlhan Kesici: 160 ülkedeki okullar, Türkiye'nin iftiharıdır

Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, 160 ülkede açılan okulların Türkiye'nin iftiharı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İlhan Kesici: 160 ülkedeki okullar, Türkiye'nin iftiharıdır

Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, 160 ülkede açılan okulların Türkiye'nin iftiharı olduğunu söyledi. Kesici, "O ülkede iki bayrak var, biri Türk bayrağı, biri de o ülkenin bayrağı. Bundan daha gurur verici bir şey var mı?" dedi.

Bugün TV’de yayınlanan 'Erkam Tufanla Analiz’ programına konuşan İlhan Kesici, ekonomi ve güncek konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dünyadaki bütün kara para hareketlerinin takip edildiğini ifade eden Kesici, “Yani, kara parayı, kötü parayı, şüpheli parayı ülkenize alırsanız, bunun deklarasyonunu yapmazsanız, mali sistem içerisinde göstermezseniz sizi kara listeye alılar. Türkiye koyu gri den daha koyu griye siyaha düştü. O zaman uluslararası sistemdeki yatırımlar bize gelmez. Ne yatırımlar gelir nede borç verilir. Çünkü bizim ekonomimiz dışarıdan gelen yatırımlarla dönüyor.” diye konuştu.

Hükümetin ekonomide başarılı olmadığına dikkat çeken Kesici, şöyle devam etti: “2003 ile 2013 yılı arasındaki 10 yılın ortalama büyüme hızı yüzde 4. 87. Bunu geçmiş dönemlerle mukayese edersek, son 57 yılın büyüme hızı 5.11. AK Parti’nin ustalık dönemi dediği dönemde 2007 ile 2012 yılları arasındaki büyüme hızı %3.03. Ustalık döneminde 3.03.”

Son zamanlarda ortaya çıkan ‘paralel yapı’ söyleminin ne olduğunu bilmediğini belirten Kesici, “Buna ben paralel yapı diyebilirim. Ezbere atabilirim. Hükümetler böyle diyemez, hükümetler böyle bir şey dediği zaman delil ortaya koyması gerekir.” dedi.

Türk okullarının Türkiye’nin iftiharı olduğuna dikkat çeken Kesici, “160 ülkedeki okullar Türkiye’nin iftiharıdır. Biz Türkiye’de Alman, Fransız, Amerikan liselerine gıpta ile bakmıyor muyuz? bakıyoruz. 160 ülkedeki Türk okullarında o ülkelerin Robert Koleji, Alman Lisesi, Galatasaray Lisesi. O ülkede iki bayrak var, biri Türk bayrağı, biri de o ülkenin bayrağı. Bundan daha gurur verici bir şey var mı? Ben bunların yanına birde hastane ilave edilmesinden yanayım. Bırakın kapatılmasını hastane ilave edilmesi lazım.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar