İlhan Cihaner'i gözaltına alan müdür aranıyor

Ergenekon davasının Erzincan ayağındaki operasyonlarda görev alan polis müdürü Murat Günbeyi hakkında yakalama kararı çıktı. Günbeyi, eski başsavcı Cihaner'i gözaltına alan polis müdürüydü

Google Haberlere Abone ol
İlhan Cihaner'i gözaltına alan müdür aranıyor
Erzincan Ergenekon davasında yapılan gözaltılarda aktif rol oynayan dönemin Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Murat Günbeyi hakkında FETÖ/PYD soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.

Erzincan'da 2009 yılından İrtica ile Mücadele Eylem Planını uygulamaya koydukları iddiasıyla dönemin 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve yine o dönem Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın açılmasında aktif rol oynadığı gerekçesiyle, dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Günbeyi hakkında soruşturma başlatıldı. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, iftira, kayda alınan konuşmaları yayınlamak' suçlamalarından Murat Günbeyi hakkında yakalama kararı çıkardı. 

FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Erzincan Ergenekon davasının tek şikayetçisi olan ve Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları eski Müdürü Ahmet Demir, görevli olduğu Erzurum'da bir süre önce tutuklanmıştı. 

Yorumlar