İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'li belediyenin gıda fişi yardımını durdu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinin AK Parti'li belediyesi tarafından yapılan 50 liralık gıda fişi yardımı, İlçe Seçim Kurulu tarafından durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'li belediyenin gıda fişi yardımını durdu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinin AK Parti'li belediyesi tarafından yapılan 50 liralık gıda fişi yardımı, İlçe Seçim Kurulu tarafından durduruldu. Belediyenin, ilçedeki 40 marketle anlaşıp geçen cumartesi günü gıda fişi dağıtmaya başlamıştı. Belediye binasının zemin katındaki otopark ve 7 Eylül Şehir Stadı önündeki stantta yapılan yardım, seçim arifesi olması sebebiyle MHP ve CHP ilçe teşkilatları ve bazı vatandaşlar tarafından doğru bulunmamıştı. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ile Turgutlu Belediye Meclis üyesi adayları Mahir Ek ve Erk Kayabaş, gıda yardımı fişlerinin dağıtımının 2988 sayılı kanuna ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olduğu ve yoksul kişiler dışındakilere de verildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunup İlçe Seçim Kurulu'na şikayetçi olmuştu.

Konu hakkında bir açıklama yapan CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, “Seçim takvimi içerisinde olunduğu ve adayların gerek seçimlerin temel hükümlerine ilişkin kanun gerekse Yüksek Seçim Kurulu'nun 2013/554 sayılı kararına aykırılık teşkil ettiği anlaşıldığından, belediyenin erzak yardımı yapamayacağına karar verilmiştir. Ayrıca gıda fişi dağıtımının seçim suçu teşkil etme ihtimali nazara alınarak, gereğinin takdir ve ifası için karar ve eklerinin bir suretinin Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine, CHP ve AKP teşkilatına tebliğine de itiraz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir.” dedi. Üzerinde Turgutlu Belediyesi'nin mührü bulunan gıda fişlerine 10 bin müracaat olduğunu ve 5 bin makbuz dağıtıldığını söyleyen Doğrucu, “Biz CHP olarak ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapılmasına karşı değiliz ancak seçim arifesinde oy avcılığı amacıyla ve zengin fakir ayırmadan böyle bir şey yapılması, etik olmadığı gibi hem yanlış hem de suçtur. Umarız ki ilgililer gerekli dersi almıştır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar