İlçe protokolü şehri temizledi

Ankara’nın Polatlı ilçe protokolü çevre temizliğine dikkat çekmek için temizlik yaptı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Başkan Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
İlçe protokolü şehri temizledi

Ankara’nın Polatlı ilçe protokolü çevre temizliğine dikkat çekmek için temizlik yaptı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, süpürgelerle şehri süpürdü. Törende, vatandaşlara tişört ve şapka dağıtıldı.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, son yıllarda Polatlı’da çevreye duyarlılığın arttığını, çevreyi temiz tutmak, havayı ve suyu kirletmemek gerektiğini hatırlattı. Bilgin, sanayileşme olurken çevreye duyarlı sanayileşme stratejisinin de gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Polatlı’da toprağın önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Bilgin, “Üreticilerimiz topraklarını korumak için aşırı zirai ilaçlama ve gübrelemenin yapılmaması gerekmektedir. Toprağın verimsiz, ölü toprak haline gelmemesi için aşırı sulama, aşırı ilaçlama, aşırı gübreleme yapılmaması gerekmektedir.” dedi.

İnsanlar nedeniyle çevre sorunlarının her geçen gün arttığını dile getiren Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da sorunun çözümünün temelinde de insan olduğunu belirtti. Yıldızkaya, “Gideceğimiz başka dünya yok, yaşamımızı idame ettireceğimiz başka dünya yok. Biz yaşadığımız toprakları, dünyamızı büyüklerimizden miras aldık ama çocuklarımızın emaneti olarak aldık. Daha iyi bir gelecek, daha güzel bir dünya için çevremizi korumamız ve bu konuda çok büyük bir duyarlılık göstermemiz gerekiyor. Biz Polatlı Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti göstermekte, daha güzel, daha temiz, daha yaşanabilir bir Polatlı’yı oluşturmak istiyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı.

CİHAN

Yorumlar