İlçe müftüleri toplantısı Bafra'da yapıldı

Her ay bir ilçede gerçekleştirilen ilçe müftüleri aylık mutad toplantısı bu ay Samsun İl Müftüsü Yrd.

Google Haberlere Abone ol
İlçe müftüleri toplantısı Bafra'da yapıldı

Her ay bir ilçede gerçekleştirilen ilçe müftüleri aylık mutad toplantısı bu ay Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk başkanlığında yapıldı. Bafra'da yapılan toplantıya 17 ilçe müftüsü, müftü yardımcıları ve İl Müftülüğü şube müdürü katıldı.

Toplantı gündemi, genel idari konular ve mevzuatın uygulanmasında güncel meselelerin yanı sıra ağırlıklı olarak her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası ile ilgiliydi. Toplantıda ev sahibi olarak Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası’nda planladıkları faaliyetlerle ilgili İl Müftüsü ve ilçe müftülerine detaylı sunumda bulundu. Keleş, "Bu bağlamda 14 Nisan Pazartesi Tekel Caddesi, eski Tekel binası bahçesinde ihtiyaç sahibi yetim öğrenciler yararına düzenlediğimiz kermesin açılışı yapılacaktır. Bu açılışla birlikte Kutlu Doğum Haftası açılışı da gerçekleştirilerek, aynı günün akşamı saat 20.00'de Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Kemal Sandıkçı’nın konuşmacı olarak katılacağı konferansımız vardır. 15 Nisan Salı günü sabah öğle arası Kaymakamlık, huzurevi ve yetim çocuklu aileleri ev ziyareti yapılacak, akşam saat 20.00'de ise kapalı spor salonunda Kur’an ziyafeti düzenlenecektir. 16 Nisan Çarşamba 13.00'de Bafra T Tipi Cezaevi'nin açık bölümünde Kutlu Doğum programı, 16 Nisan Çarşamba günü 16.00'da İlyaslı-Kamberli köyleri Kutlu Doğum programı düzenlenmiştir. 17 Nisan Perşembe günü saat 12.00'de Çarşı Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacaktır. 20 Nisan Pazar günü saat 19.30'da Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde 40 Ayet-40 Hadis Yarışması finali ve ödüllerin takdimi yapılacaktır. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere sembolik burs dağıtımı ve ihtiyaç sahibi yetim öğrencilerin burslarının hesaplarına yatırılması 20 Nisan Pazar günü yapılarak 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri son bulacaktır.’’ dedi.

Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ise ilçe müftüleri ile istişare yaparak yapılacak çalışmalarda koordineli bir şekilde olunması gerektiğini belirtti. Toplantı sonrası Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş misafir müftülere Niyazi Kesim Restoran'da pide ikram etti. CİHAN

Yorumlar