İlçe Başkanı Saydam: 65 yıldır insanlarımız CHP'ye karşı neden duyarsız?

Mersin’in Mut CHP İlçe Başkanı Mehmet Saydam, 65 yıldır insanların partilerine karşı neden duyarsızdır kaldığını, bunun öz eleştirisini yapmak gerektiğini ve nedenlerini bulup, politikalarını halkın beklentilerine göre ama, akıl yolundan...

Google Haberlere Abone ol
İlçe Başkanı Saydam: 65 yıldır insanlarımız CHP'ye karşı neden duyarsız?

Mersin’in Mut CHP İlçe Başkanı Mehmet Saydam, 65 yıldır insanların partilerine karşı neden duyarsızdır kaldığını, bunun öz eleştirisini yapmak gerektiğini ve nedenlerini bulup, politikalarını halkın beklentilerine göre ama, akıl yolundan ve bilimsel gerçeklerden de sapmadan belirtmek gerektiğini söyledi.

CHP Mut ilçe teşkilatı yönetimi Bulutbey Otelde yerel ve ulusal basın ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Saydam, burada yaptığı açıklamada, yönetimde oldukları 4 yıl boyunca ve hem referandum öncesinde, hem de iki seçim döneminde Mut’ta girmedikleri sokak, mahalle, köy, görüşmedikleri bir tek kişi kalmadığını, insanlara sadece gerçekleri anlatmaya çalıştıklarını, ülkeyi bekleyen tehlikelere dikkatini çektiğini kaydetti. Mut’ta yerel seçimi özverili çalışmalarına rağmen kaybettiklerini anlatan Saydam, “Seçmen yerel seçimlerde oyunu adaya veriyor. Sebep ne olursa olsun biz seçimi kaybettik. Bu konuda da kimse kimsenin oyunu yönlendirmedi. Seçimi kazanan MHP sağ seçmenin bütün oylarını aldı. Kendilerine başarılar dileriz. Kazanan Mut ilçemiz olsun. MHP’den beklentimiz vaatlerini yerine getirmeleridir. Seçimi kazanan MHP, belediyeyi AKP’den devir aldı. Belediyenin şuan 28 milyon lira borcu görünüyor. Belediye başkanı ve meclis üyeleri bu kadar borcun nereden kaynaklandığını araştırmak için komisyon kurmasını istedi. Ayrıca 5 yıl boyunca belediyeye ne kadar para geldi. Belediye meclisi bunu da araştırmalıdır.” diye konuştu.

Devleti ve Cumhuriyeti kuran, ülkeye 1946’da demokrasiyi getiren, çok partili hayata geçmeyi sağlayan CHP’ye Türkiye’nin her zamankinden çok daha ihtiyacı olduğunu öne süren Saydam, ”Dünyanın en köklü partilerinden biri olan CHP’ye ulusumuzun desteğinin azalmaya başlaması kaygı vericidir. Oysa CHP, ülkemizin varlığının, birliğinin, bütünlüğünün, demokrasinin ve rejimin en büyük güvencesidir. Daha dün, 10 Mayıs günü Danıştay’da yaşanan olayı hepimiz tüylerimiz ürpererek izledik. Türkiye bunu hak ediyor mu? Bilhassa bu dönemde ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzlukların ülkemizi nasıl bir bataklığın içine çekmekte olduğunu ibretle izliyoruz. Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan’ın, oğlu Bilal’e (Oğlum evi temizleyin, evi boşaltın) dediğinin ortaya çıkan ses ve telefon kayıtlarından öğrendik. Erdoğan’ın oğlu ve kızı evdeki milyar dolarları ve milyonlarca Euro’yu arabalarla gece gündüz taşıyarak anca boşaltabildiler. Erdoğan, yolsuzluk yapılmamıştır, rüşvet alınmamıştır diyemiyor, bu yolsuzlukları ortaya çıkaranlara bağırıp çağırıyor.” şeklinde konuştu.

CHP Mut İlçe Başkanı Mehmet Saydam konuşmasına şöyle devam etti, ”Başbakan’ın Kendisi dışında bakanların ve bakan çocuklarının da rüşvete bulaştığı, yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı işte. İsviçre bankalarındaki gizli hesaplarında milyarlarca doları olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı, ilçemize de defalarca gelmiş olan, maaşını bizlerin ödediği vergilerden alan Zafer Çağlayan’a İranlı Rıza Zarraf’ın rüşvet olarak verdiği ve sahte faturalı saatin değerinin 705 bin TL –Eski parayla 705 milyar lira olduğunu biliyoruz. Ama Türkiye’nin vergi rekortmeni, işadamı, sanayici Rahmi Koç 7 bin lira değerinde saat kullanıyor. Türkiye 30 Mart 2014 günü de yerel yöneticileri seçmek üzere sandık başına gitti, bu kadar yolsuzluğa, rüşvete bulaşmış olmasına ve bu denli rezalete rağmen yine AKP yüzde 44 oranında oy aldı. Her şey apaçık ortadayken seçmenin AKP’yi desteklemesine insan akıl erdiremiyor. İnanılır gibi değil.“ ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar