İlber Ortaylı: Üzerinde tahdit konmayan bir aday gerekli

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların belirlenmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı istişare toplantısına katılanlar, süreci ve adayları değerlendirdi. Tarihçi İlber Ortaylı, üzerinde tahdit (sınırlama) konmayan bir adayın söz...

Google Haberlere Abone ol
İlber Ortaylı: Üzerinde tahdit konmayan bir aday gerekli

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların belirlenmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı istişare toplantısına katılanlar, süreci ve adayları değerlendirdi. Tarihçi İlber Ortaylı, üzerinde tahdit (sınırlama) konmayan bir adayın söz konusu olması gerektiğini belirtti. Sanatçı Atilla Özdemiroğlu ise "Maalesef bazı yalanları da yaşıyoruz ülkemizde. O yalanları yaşadığımız, gerçekleri de göremediğimiz sürece korkuyorum ki gerçek cumhurbaşkanımızı seçemeyeceğiz." dedi.

CHP, Cumhurbaşkanlığı aday çalışması toplantılarına İstanbul'da devam etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu kapsamda çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, akademisyen ve sanatçılarla biraraya geldi. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan İlber Ortaylı, cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini ifade etti. Üzerinde tahdit konmayan bir adayın söz konusu olması gerektiğini belirten Ortaylı, "Yani şu olmasın, şu zümreden olmasın gibi bir tahditi kabul etmiyoruz. İlk defa halk seçecek, bakalım ne olacak. Bizim için bir imtihan, bütün millet ve tarihimiz için." dedi. Kendi isminin adaylık için önerilip önerilmediği sorulan Ortaylı, "Olabilir ama kimse teklif etmez." dedi.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan ünlülerden biri de Atilla Özdemiroğlu oldu. Endişeleri olduğunu dile getiren Özdemiroğlu, "Kılıçdaroğlu'nun sözleri nasıl bir cumhurbaşkanımız olması gerektiği konusunda gayet aydınlatıcıydı. Benim şahsen adayım vardı. Onu da zikrettim, başka adaylarımız da olabilir. Ama önemli olan başka bir şey var. Konuşmamda şunu söyledim: Maalesef bazı yalanları da yaşıyoruz ülkemizde. O yalanları yaşadığımız, gerçekleri de göremediğimiz sürece korkuyorum ki gerçek cumhurbaşkanımızı seçemeyeceğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar