İlahiyatçı Prof. Dr. Erdem: Hiçbir makamı ahirete götüremezsiniz

MHP Ankara Milletvekili İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem, hiçbir makamın ahirete götürülemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İlahiyatçı Prof. Dr. Erdem: Hiçbir makamı ahirete götüremezsiniz

MHP Ankara Milletvekili İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem, hiçbir makamın ahirete götürülemeyeceğini söyledi. Erdem, ''İmanla küfür arasında, edeple şımarıklık arasındaki fark, bir saç kılı kadar incedir. Çünkü ne olduğunu bilmeyenler çok olur. Yeminle söylüyorum: Belediye Başkanı olabilirsiniz, Milletvekili olabilirsiniz. Profesör olabilirsiniz. Devlet Başkanı olabilirsiniz ama adam olmadıktan sonra bunların hiçbir anlamı yoktur. Hangisini ahirete götürebileceksiniz?'' dedi.

Erdem, Ankara’nın Polatlı ilçe belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum haftası kapsamında ‘Hz. Muhammed (SAV) hayatındaki din ve samimiyet’ konulu konferans verdi. 13 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, MHP Polatlı İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç ve vatandaşlar katıldı. ‘Her peygamberin belli bir topluluğa, belli bir coğrafyaya gönderildiği halde Hz. Muhammed’in (sav) tüm insanlığa, alemlere gönderildi’ diyen Prof. Dr. Mustafa Erdem, O’nun zaman şümul, alem şümul ve cihan şümul bir Peygamber olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimizin hayatından örnekler veren Erdem, ''Bırakın sağdaki soldaki alkışları, kendi biriktirdiğiniz alın terleriniz ve sizlerin hayatlarınız olan evlatlarınız bile size 5 kuruşluk bir fayda sağlamıyor, bir imtihan olarak başımıza bela olmaya devam ediyorsa siz de bu makamların, mevkilerin sualden, sorgudan sıkıntıdan başka ne faydası olacak? Arabada ön ve arkada teker vardır. Ön nereden giderse arka teker onu takip etmek zorundadır. Burada başta babalarımız ve sonra da analarımız, hanımefendiler birer prototipsiniz, birer modelsiniz. Birer örneksiniz. Çocuklarınız sizleri taklit ederler, örnek alırlar.'' diye konuştu.

Erdem şöyle konuştu: ''Eğer inandığınız gibi yaşamıyorsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Ayeti kerime bize uyarıdır. Kendisini Müslüman sanan ama farkında olmadan İslam’dan çıkarak Allah’ın huzuruna gitmeye mahkum olanlar durumuna düşmeyin. Allah’ın istediği gibi Müslüman olun. Ve Müslüman olarak ta Allah’ın huzuruna gidin. Bu başta ben olmak üzere hepimiz için uyarı niteliği taşır.1443 sene evvel alemlere Rahmet olarak dünyayı şereflendiren ve bize bıraktığı 2 ana değer birisi Kuran ve birisi de sünnetiyle bizim hayatımızı anlamlı kılan yarın ahirette de şefaatini umduğumuz Hz. Muhammed (sav) inşallah bizlerin şefaatçisi olur.''

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise İslam dünyasında Hz. Peygamber sevgisinin büyük ve önemli olduğunu, Türk milletinin O’nu ayrı sevdiğini doğumdan ölüme kadar her vesileyle mevlitler okutarak Hz. Peygamberi andığını söyledi.

Konferans sonrası Prof. Dr. Mustafa Erdem’e, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya plaket, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç ise çiçek takdim etti.
CİHAN

Yorumlar