İlahiyat öğrencileri 'formasyon' hakkını geri istedi

Adana’da İlahiyat Öğrencileri Platformu’nun düzenlediği eylemde öğrenciler formasyon haklarının geri verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
İlahiyat öğrencileri 'formasyon' hakkını geri istedi

Adana’da İlahiyat Öğrencileri Platformu’nun düzenlediği eylemde öğrenciler formasyon haklarının geri verilmesini istedi.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup ilahiyat fakültesi öğrencisi adına açıklamayı okuyan İlahiyat Öğrencileri Platformu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Say, formasyon haklarının geri verilmesini isteyerek, aksinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ortada yıllardır süregelen ve birçok kişinin haksızlığa uğradığı bir problem olduğunu ifade eden Say, “Formasyon, ilahiyat fakültelerinin en doğal hakkıdır ve bu hak ivedilikle hak sahiplerine iade edilmelidir. Bu yetkili kurumlar açısından vicdani ve tarihi bir görevdir.” dedi.

İlahiyat öğrencilerine çözüm önerisi olarak sunulan ALES sınavı ve kontenjanların artırılması çalışmalarının kendilerini avutmaya yönelik olduğunu ileri süren Say, “Bu tür çalışmaları çözüm konusunda atılan bir adım olarak görmüyoruz. Bizleri avutmaya yönelik öneriler sunmaktan vazgeçin. YÖK olarak bizleri daha ciddiye almak zorunda olduğunuzun bilincine varmalısınız. Hazırlık ile birlikte toplamda 5 yıl öğrenim gören bir bireyin istihdam alanlarına baktığınızda zaten şimdiye kadar ki uygulamaların yanlış olduğu da aşikâr görünmektedir. Dolayısıyla hem vicdan, hem usul hem de sosyal sorumluluk açısından formasyonun ilahiyat fakültelerine bir an önce verilmesi gerekir.” diye konuştu.

Formasyon hakkı verilene kadar daha fazla kişinin mağdur olmaması için öğretmen alımlarında 75 olarak belirlenen KPSS puanının 50 olarak düzenlenmesini talep eden Say, böylece, imam hatip liseleri başta olmak üzere diğer okullardaki öğretmen açığının da giderileceğini vurguladı.
CİHAN

Yorumlar