İlaçları Türkçe etiketleyen eczaneye bir ödül daha

Almanya'nın Köln şehrindeki Kalker eczanesinin, Türk hastalara hizmet için ilaçları Türkçe etiketlemesi ödül üstüne ödül aldı.

Google Haberlere Abone ol
İlaçları Türkçe etiketleyen eczaneye bir ödül daha

Almanya'nın Köln şehrindeki Kalker eczanesinin, Türk hastalara hizmet için ilaçları Türkçe etiketlemesi ödül üstüne ödül aldı. Bir ilk niteliği taşıyan çalışmasından dolayı 22 Kasım 20013’te KRV Sağlık Ödülü’ne (Gesundheitspreis NRW 2013) layık görülen Kalker Apotheke, KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens tarafından ödüllendirilmişti.

Kalker Apotheke, 1 Şubat 2014’te düzenlenen ve KRV Sağlık Bakanı Steffens, Eczacılar Birliği Köln ve KRV Başkanı Thomas Preis tarafından düzenlenen ‘Kamu Eczaneleri Gelecek Ödülü’ne de (Zukunftspreis öffentliche Apotheke) layık bulundu.

Etkinlikte, ilaçları Türkçe de etiketleme projesinin sahibi Gence Polat büyük ilgi gördü. Yeşiller Partisi KRV Milletvekili Arif Ünal’ın da katılıp destek verdiği etkinlikte, Polat’ın eczanesindeki ‘Medikamentenpass’ (ilaç pasaportu-etiketi) adlı projesi büyük beğeni topladı ve ödüle layık görüldü. Etkinliğe katılan uzmanlar, özellikle Almanca dil sorunu yaşayan, özürlü, çok sayıda ilaç toplayan, ilaçların kullanım dozunu unutan Türkiye kökenli vatandaşlara kolaylık sağladığı için eczacı Gence Polat’ı tebrik etti.

Bonn’da gerçekleşen ödül töreninde Bakan Steffens, Ezcacılar Birliği Köln ve KRV Başkanı Thomas Preis’in yanı sıra, sağlık ve entegrasyon politikaları çalışmalarıyla tanınan milletvekili Arif Ünal da hazır bulundu. Polat’ın çalışmasını öven Arif Ünal, bilhassa yaşlı insanların ilaçların adını unuttuklarını, sadece ilaçların renklerine ve paketlerine göre ilaç kullanıp hatalı ilaç alabildiklerini hatırlattı. Oysa İlaç Pasaportu’nda ilacın hem kutusunun resmi, hem de hangi saatte ne kadar alınacağının belirtildiğine dikkat çeken Ünal, uygulamanın okuma yazması olmayanlara bile kolaylık sağladığını, bu nedenle çalışmayı desteklediklerini ifade etti. Ünal, bu etkileyici projesi nedeniyle Gence Polat’ı kutlayarak başarılarının devamını dilediğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar