İl Özel İdaresi bahçesinde toplanarak iş istediler

Büyükşehir yasasıyla beraber tüzel kişiliği sona eren Mersin İl Özel İdaresi’nin taşeron işçileri işsiz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
İl Özel İdaresi bahçesinde toplanarak iş istediler

Büyükşehir yasasıyla beraber tüzel kişiliği sona eren Mersin İl Özel İdaresi’nin taşeron işçileri işsiz kaldı. Mersin’de 150’ye yakın taşeron işçisi işlerini kaybetti. Hizmet akti 30 Mart’ta dolan işçilerden 50’si, İl Özel İdaresi bahçesinde bir araya gelerek duruma tepki gösterdi. İşten çıkarılmalarının ardından İdare binasının bahçesine park edilen araçların önünde poz veren işçiler, yetkililerden yardım isteyerek, ''Bu insanlar geçimlerini sağlayabilmek için iş istiyorlar. Belediye Başkanı ile de görüşeceğiz. Eğer bir gelişme olmazsa önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir eylem yapacağız. Hukuki yönden de hakkımızı arayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Yetkililere çağrıda bulunan işçiler, hem işsiz kaldıklarını hem de ocaklarının söndüğünü belirterek seslerinin duyurmak için gerekirse açlık grevine başlayacaklarını söyledi. Hukuki yönden de haklarını arayacaklarını söyleyen işçiler, ''Seçimden önce AK Partili yöneticilerle konuştuk. Bize işimizden olmayacağımızı söylediler. Hani taşeron işçiler mağdur olmayacaktı? Bizleri seçim malzemesi yaptılar. Bir günde kapı önüne konulduk. Bugün, yarın derken sorunumuz çözülmedi ve bugün itibarı ile işimizden, ekmeğimizden olduk. Neden emeğimize saygı gösterilmedi ve neden yüzüstü bırakıldık? Hakkımızı aramak için gerekirse gece gündüz burada yatacağız. Biz ekmeğimizin peşindeyiz." diye konuştu.

''Çoğumuza işsizlik maaşı dahi çıkmadı ne yapacağımızı bilemez durumdayız. İş-Kur’a iş başvurusunda bulunduk ancak 30 yaşından büyük olduğumuz için iş vermiyorlar. Ne yapalım yani ille gidip hırsızlık mı yapalım'' diyen işçi sözcüleri, ''Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Alın teriyle para kazan işçinin ekmeğiyle oynamayız' diyor. Görsün bizim halimizi bak işte alın terimizle helal para kazanıyoruz. Büyükşehir başkanımız lütfen bize bir el atsın. Hükümetin yapamadığını Başkan Kocamaz’dan bekliyoruz. Başkan Kocamaz, bizi duysun çok mağduruz. Arkası olan işine devam etti. Bizler sokaktayız. Bunu hak etmiyoruz. İşsizlik bizim kaderimiz olmamalı.'' şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar