İl Özel İdareleri'nden 10 bin kişi belediyelere geçecek

Yol İş Sendikası 2 Numaralı Erzurum Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle, il özel idarelerinde çalışan 10 bin işçinin belediyelere geçeceğini belirtip, "Büyükşehir Belediye Yasası ile işçilerimiz sendikamızdan.

Google Haberlere Abone ol
İl Özel İdareleri'nden 10 bin kişi belediyelere geçecek

Yol İş Sendikası 2 Numaralı Erzurum Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle, il özel idarelerinde çalışan 10 bin işçinin belediyelere geçeceğini belirtip, "Büyükşehir Belediye Yasası ile işçilerimiz sendikamızdan ayrılmış olacak." dedi.

Yol İş Sendikası 2 Numaralı Erzurum Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Büyükşehir Belediye Yasası'nın Mart ayında yürürlüğe girmesinin en çok kendilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Daşkaya, ülke genelindeki 10 bin işçinin söz konusu yasanın yürürlüğe girmesiyle, belediyelere geçeceğini ifade etti. İl Özel İdalerelerinin kapatılmasının, sendika üye sayısını düşüreceğine dikkat çeken Daşkaya, "30 Marttta il özel idarelerini kapatılacak. Erzurum'da 470, ülke genelinde ise 10 bin işçi belediyelere geçiş yapacak. Bundan sendikamız doğal olarak zarar görecek. İşçilerimizin sendikamızda kalması için hukuki girişimlerde bulunacağız." dedi.

Erzurum'un coğrafi alan olarak büyük olduğunu ve köylere hizmet sunumunda belediyelerin yetersiz kalacağını da ileri süren Kıyas Daşkaya, "İl Özel idarelerinin lağvedilip belediyelere bağlanmasıyla köylü zarar edecek. Belediyeler köylere hizmet götürmekte zorlanacak. Fakir olan köylü Büyükşehir Belediye Yasası gereği çöp, çevre ve emlak vergisi verecek. Ödediği vergiye karşılık hizmet alamayacak." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar