İl Genel Meclisi olağan toplantısı yapılacak

Nevşehir İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarında gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlanacak. Toplantılardaki en önemli gündem maddeleri Nevşehir merkez ilçe Güvercinlik köyü köprü mevkiinde bulunan 42 bin 607 metrekare yüzölçümüne...

Google Haberlere Abone ol
İl Genel Meclisi olağan toplantısı yapılacak

Nevşehir İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarında gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlanacak. Toplantılardaki en önemli gündem maddeleri Nevşehir merkez ilçe Güvercinlik köyü köprü mevkiinde bulunan 42 bin 607 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmaz üzerine sanayi yatırımı yapılması için taşınmazın mevzi imar planı içerisine alınabilmesi ile Kozaklı’da termal su kullanan işletmelerden alınacak payların kararlaştırılması konusu görüşülecek.

Nevşehir İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları Meclis Başkanı Süleyman Özgün başkanlığında 02 Haziran 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da Meclis’in Toplantı Salonu’nda başlayacak. Açılış ve yoklamaların yapılması, mayıs ayı meclis karar özetlerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasına geçilecek. Meclis’in haziran ayı gündeminde iki konu olacak. Bunlardan biri Nevşehir merkez ilçe Güvercinlik Köyü, köprü mevkiinde bulunan 42 bin 607 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazın sahibi Ümit Atabilen’in burasının sanayi alanına çevrilmesi talebi yer alacak. Alan sanayi arsasına çevrilirse üzerine mobilya imalathanesi, hafif yapı elemanları üretim tesisi ile depolar yapılacak. Diğer gündem maddesini ise Kozaklı ilçesinde bulunan otel, motel ve seralardan alınacak İl Özel İdaresi payının kararlaştırması oluşturacak. Bu tutarlar 2012 yılı için otel ve motellerden oda başına 99,18 TL, termal havuzlardan metrekare başına 16,25 TL, seralardan ise metrekare başına 0.40 TL, Kozturşas şirketine abone olan ev, işyeri ve resmi daire ve okullardan alınan ısıtma bedeli tutarından yüzde 5 bedel alınmasına karar verilmişti. 2013 yılı için İl Özel İdaresi’nce alınacak sıcak su bedellerinin otel ve motellerden oda başına, termal oteller ve seralardan metrekare başına olacak şekilde belirlenmesi talebi bulunuyor. Ayrıca Kozturşas şirketi ile İl Özel İdaresi arasında 14 Şubat 2000 tarihinde yapılan Kozaklı ilçesindeki termal sıcak su işletmelerine ait sıcak su şartnamesinin 6. Maddesi gereği şirketten alınan yüzde 5 payın 2013 yılı içinde değerlendirilmesi yapılacak. Bu konular görüşülerek karara bağlanacak.

CİHAN

Yorumlar