İl Genel Meclis toplantısı yapıldı

İl Genel Meclis, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın katılımıyla gerçekleşti. Herkese hayırlı olsun temennisi ile söze başlayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “Hepinizi tebrik ediyorum. Önemli sorumluluklar üstlendiniz. İl Özel İdaresi’nin...

Google Haberlere Abone ol
İl Genel Meclis toplantısı yapıldı

İl Genel Meclis, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın katılımıyla gerçekleşti.

Herkese hayırlı olsun temennisi ile söze başlayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “Hepinizi tebrik ediyorum. Önemli sorumluluklar üstlendiniz. İl Özel İdaresi’nin karar organı olarak, sizlerin alacağı kararlar, icra organı olarak bizler tarafından yürütülecektir. Bir kısmınız yeni seçildiniz. İl Özel İdaresi neler yapıyor, neler yapabiliyor bunları biliyorsunuz. Önemli olan bundan sonra hep beraber Kırıkkalemize, köylerimize nasıl hizmet götürebiliriz ve halkımızın, milletimizin nasıl duasını alabiliriz bütün amacımız bu olacak. Bu vesileyle hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

İl Özel İdaresi’nin bütçesinin sınırlı olduğunu açıklayan Kolat, “Daha çok İl Özel İdare KÖYDES işbirliği yapmak suretiyle daha çok hizmet yapmanın yolunu sürdürüyoruz. İhale ettiğimiz zaman ciddi manada kaybımız söz konusu oluyor. Ama ihale etmeyip ortak alımdan malzemelerini alıyoruz. Ondan sonra ekipmanlarımız, araçlarımız ve personelimiz var. Onlarla da biz KÖYDES hizmetlerini yerinde yapmak suretiyle, ihale usulü yapılan işlerden daha çok yarar sağladığını gördük. Bunun dışında bir performans programı yapıldı. Bu performans programı sonucunda da alınan kararlar uygulamaya konuldu. İmkânlar nispetinde elimizden gelen çabayı, gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

Yaşanan göçlere de değinen Kolat, konuşmasına şöyle devam etti: “Köylerimizde maalesef Anadolu’nun çoğu köylerinden, beldesinden büyük göç verilmiştir. Ama son yıllarda bu göçler önemli ölçüde azalmıştır. Ayrıca geri dönüşler de başlamıştır. Köylerde ev yapıyorlar. Emekliler geri dönüyor. Onlarla birlikte çocukları geliyor ve köy hayatı yaşıyorlar. Şehir hayatı sıkıcı olduğu için herkes toprakla buluşmak, bir yeşil alana gitmek anlamında köylerimiz her geçen gün değer kazanıyor. Bizim de amacımız bu köyleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için hep beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben tekrar hepinizi hayırlı uğurlu olsun diyorum. Görevlerinizde kolaylıklar diliyorum."

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Saygılı ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar