'İktidara 9 bin oy verdik, oyu alıp koltuğa oturdular, hiçbir şey yapmıyorlar'

Bursa’da, sıcak yaz günlerinde mahallerine su verilmediğini ifade eden vatandaşlar, Bursa-Ankara yolunu yaklaşık bir saat trafiğe kapattı. Su sorunu başta olmak üzere, gençlerin bulaştığı bonzai maddesi gibi problemlerini anlatan mahalle...

Google Haberlere Abone ol
'İktidara 9 bin oy verdik, oyu alıp koltuğa oturdular, hiçbir şey yapmıyorlar'

Bursa’da, sıcak yaz günlerinde mahallerine su verilmediğini ifade eden vatandaşlar, Bursa-Ankara yolunu yaklaşık bir saat trafiğe kapattı. Su sorunu başta olmak üzere, gençlerin bulaştığı bonzai maddesi gibi problemlerini anlatan mahalle sakinleri, "Bu mahalle bugünkü iktidara 9 bin oy vermiştir, adam oyu alıp gitmiş koltuğa oturmuştur, hiçbir şey yapmıyor." diyerek tepki gösterdi.

    Merkez Yıldırım ilçesi Çınarönü ile Değirmenönü Mahallesi sakinleri, 2 haftadır mahallelerinde sık sık su kesintisin yaşandığını ve cenazelerine bile su bulamadıklarını gerekçe göstererek sokağa döküldü. Bursa-Ankara yolunu trafiğe kapatan vatandaşlar, belediye yetkililerini gelerek kendileri ile ilgilenmesini istedi. Yazın sıcağında zor günler yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, muhatap bulamamaktan şikayet etti.

    Polisin tüm çabalarına rağmen yolu açmayan vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BUSKİ) teknik arıza nedeniyle su kesintisi yapıldığı yönündeki açıklamasından tatmin olmayan vatandaşlar, açtıkları pankartlarla mağduriyetlerini dile getirdi.

    "9 BİN OY VERDİK, KOLTUĞA OTURDULAR, BİR ŞEY YAPMIYORLAR"

    Vatandaşlar, tepkilerini şu sözlerle ifade etti: "Cenazemiz oluyor su bulamıyoruz. Ne suyumuz var, ne elektriğimiz var. Bu mahallede yerel yönetimlerin hepsi buraya üvey evlat muamelesi yaptı. Mahallemizin su sorunu, alt yapı sorunu, imar sorunundan tutun, park ve eğlence yerine kadar bir şey yok. Mahallemiz 50 bin nüfusa kadar büyüdü. Gençlerinizin enerjisini tüketebileceği yerler yok. Çoğu bonzai denen zıkkıma müptela olmuş. Yukarıda ormanlık alanda faili meçhul olaylar oluyor. Alt yapı yok, foseptik giderleri kötü, hastalık hat safhada. Bu mahalle bugünkü iktidara 9 bin oy vermiştir, adam oyu alıp gitmiş koltuğa oturmuştur, hiçbir şey yapmıyor."

    Çevik kuvvet ekiplerinin güçlükle yoldan uzaklaştırdığı mahalle sakinleri, polisin uzun çabala sonrası ikna etmesiyle eylemlerine son verdi. CİHAN

Yorumlar