'İktidar şiddet dilini bırakmadıkça kadına şiddetle mücadele de başarı olmaz'

Eskişehir Kadın Hukuku Komisyonu, siyasal iktidar temsilcilerinin son dönemlerde şiddet dili ve ayrımcı ifadeler kullanmasının kadına yönelik şiddetle mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
'İktidar şiddet dilini bırakmadıkça kadına şiddetle mücadele de başarı olmaz'

Eskişehir Kadın Hukuku Komisyonu, siyasal iktidar temsilcilerinin son dönemlerde şiddet dili ve ayrımcı ifadeler kullanmasının kadına yönelik şiddetle mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Siyasal iktidar ve siyasal iktidarın tüm temsilcileri başta olmak üzere devlet aygıtının tüm kurumlarının şiddet dilini terk etmedikçe, toplumsal barışın sağlanması, barış dilinin konuşulması mümkün olmayacaktır. Her söyleminde şiddeti kutsayan bir devletin, şiddetin yanlışlığını anlatabilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede mesafe kaydedebilmesi mümkün değildir." denildi.

Eskişehir Kadın Hukuku Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. "Neo-liberal politikalar adı altında kadınlar her geçen gün yoksullaşıyor; yoksulluk kadınlaşıyor." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şöyle denildi: "Kriz bahanesiyle birçok kadın işten atılıyor ya da sigortasız, parça-başı işlerde çok düşük ücretle güvencesiz çalışmaya mahkûm bırakılıyor. Kadının ev içindeki görünmeyen emeği daha da görünmez kılınıyor. Yasal düzenlemeler sağlık ve emeklilik hakkımızı elimizden alırken, istihdam paketi ile biz kadınlar çalışma alanlarımızdan tasfiye edilmeye çalışılıyor, bütçeden kamuya ayrılan pay daraltılıp savaş politikaları beslenmeye devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı süreçlerden biri olan savaş, tüm kadınlar için işkenceyi, tecavüzü, göçü, 'namus' cinayetlerini, yoksulluğu beraberinde getiriyor."

"Siyasal iktidar ve siyasal iktidarın tüm temsilcileri başta olmak üzere Devlet aygıtının tüm kurumlarının şiddet dilini terk etmedikçe, toplumsal barışın sağlanması ve barış dilinin konuşulması mümkün olmayacaktır. Her söyleminde şiddeti kutsayan bir devletin, şiddetin yanlışlığını anlatabilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede mesafe kaydedebilmesi mümkün değildir." sözlerinin kullanıldığı açıklamaya şöyle devam edildi: "Sizden olmayan herkesin 'öteki' ilan edildiği bir düzlemde, yaşam alanlarını mevcut halini sevmeyen, ama terk etmeyen, inatla direnen ve mücadele eden kadınlar var. Bu süreçte farklı görüşlerin zenginlik olduğuna biz kadınların dayanışmasının ve ortak bir mücadele yürütmesinin bir temenniden öte zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu mücadelenin toplumun her kesiminden ezilen, dışlanan ama isyan eden, barış, emek, demokrasi ve kadın mücadelesinin ayrılmaz bütünlüğüne inanan bütün kadınlarla yaşamın her alanında yan yana, omuz omuza, el ele olduğu sürece başarılı olacağına inanıyoruz."






CİHAN

Yorumlar