'İktidar olmak karşıdakine böcek muamelesi yapmak anlamına gelmez'

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Google Haberlere Abone ol
'İktidar olmak karşıdakine böcek muamelesi yapmak anlamına gelmez'


Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nadim Macit, “İktidar olmak, karşıdakine böcek muamelesi yapmak anlamına gelmez." dedi.

Prof. Dr. Macit, Türk Eğitim Sen Tokat Şube Başkanlığı tarafından, Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen "İslam Anlayışımız ve İslamda Siyaset" konulu konferansta konuştu. Prof. Dr. Macit, “İktidar olmak karşıdakine böcek muamelesi yapmak anlamına gelmez. O’nun en iyi olduğu anlamına gelmez. Liderler yöneticiler imtiyaz sahibi değildirler. Eğer bir yanlışlık yaparsa bu yanlışlık Kur’an ve sünnet çerçevesinde sorgulanması gereken bir husustur. Üstü örtülmesi gereken bir husus değildir. Herkes hukuk önünde eşittir. Eğer zayıf iktidarın uyguladığı hukuk içerisinde öteki ilan edilirse, güçlü egemen yapılırsa, hukuk yandaşına ve kendisine tabi olana başka türlü davranıyorsa, muhalif olana başka türlü uygulanırsa bunun adı hukuk değildir guguk dur ve gugukta İslami değildir. İslam’ın reddettiği bir husustur." şeklinde konuştu. Türkiye’de bilgi cemaatlerin yanı sıra dini tersinden kullanan, din denince kimyası bozulan insanlar da bulunduğuna işaret eden Macit şöyle konuştu: "Sizin yaptığınızı bu insanlar din zannediyor, ondan sonra İslam’a saldırıyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Eğer İslam’dan bahsediyorsan bunun temsilciliğine soyunuyorsan örnek olmak durumundasınız, yada ebediyen susun konuşmayınız. İslam Allah’ın gönderdiği son dindir Kur’an kendisi konuşur size gerek yok. Hazreti Muhammet(sav) kendisi konuşur size gerek yok. Hele hele oyunculara, artistlere hiç gerek yok.”

“KAFİR İLE SAVAŞ MI VAR Kİ GANİMET ALIYORSUNUZ”

Yaşanan süreçte birilerinin fetva verdiğini dile getiren Macit ilahiyatçılardan da konuşması gerekenlerin suskunluğa gömüldüğü ifade etti. Müslüman, Müslüman ile savaşsa dahi ganimet alamayacağını dile getiren Macit, “Ganimet kimden alınır kafirle savaş yapılırsa o zaman ganimet alınır. Eğer bir lider ganimetten pay alıyorsa ve bir ilahiyatçı da buna onay veriyorsa ben sorumu soruyorum ve cevap istiyorum, ben siyaset yapmıyorum. Ama ortada bir siyaset var ve ben bu siyaseti eleştirdiğim içim sözlerim siyaset olarak anlaşılabilir. Şimdi soruyorum siz hangi kafirle savaştınız. Size göre ben mi kafirim, başkaları mı kafir, kim kafir kiminle savaştınız ki ganimet alıyorsunuz, bunu söyleyin anlayalım. Aksi takdirde o zaman şunu söylemek bizim hakkımız o zaman demek ki siz siyaseti birilerine karşı cihat için yapıyorsunuz, birilerini kafir görüyorsunuz. Bu çok tehlikeli bir olay bu siyaset böyle işlerse bu millet birbirine düşer. Bunun bedeli ağır olur uyarıyorum buradan, Allah rızası için uyarıyorum.”


"ZENGİNLER NEDEN HEP SİZİN VAKIFLARA BAĞIŞ YAPIYOR"
Konuşmasında zengin işadamlarının bazı vakıflara yüklü miktarda bağış yaptığını dile getirerek devam eden Macit “Bu zenginler neden birçok gariban insan var onlara uğramıyor da sizin vakıflarınıza sizin satınızın altında olan insanlara ulaşıyorlar, hiç düşünmediniz mi. Eğer siz iktidar olmasaydınız bunlar size gelir miydi?" diye sordu.

“BEN KÜSTÜM HEPİNİZ KÜSÜN"
Macit, konuşmasına camia ile olan süreci anlatarak şöyle devam etti: "Hükümet 'ben küstüm siz de camiaya küsün' diyor. Bırak kardeşim sen küstüysen bırak biz konuşalım belki bir keramet vardır. En azından buna müsaade et buna da müsaade etmiyor, madem ben küstüm sen de küseceksin. Bir iddia ileri sürerse gazeteciler başlıyor süslemeye. Mesela bir operasyon var oğlunu arıyor, oğlum ne kadar para var fazla bir şey yok diyor. Ne kadar var söyle deyince, üç beş kuruş var diyor. Söyle söyle ne kadar var deyince 1 trilyon var diyor. Vay anam vay be benim dilim tutuluyor eğer üç beş kuruş 1 trilyonsa gerisini sen düşün ben profesörüm o kadar rakam bilgim yoktur. Şimdi kardeşim bu tablo bize neyi anlatıyor, ey senin hiç aklın yok mu aydın denen adam, gazeteci denilen adam, yazar denilen adam, sonra başka bir televizyondan izliyoruz, bakıyoruz ki, 17 Aralık tarihinden önce bunların hepsi o izdivaç ettiği cemaati övmüş, göklere çıkarmış, ya el insaf bu kadar övdüğün adamı şimdi nasıl kötülüyorsun, bu nasıl iş ya benim aklım duruyor, şimdi böyle konuşunca da kızıyorlar."

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya da, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, "Biz Türk Eğitim Sen olarak Hz, Hüseyin’e Küfe’ye gitme seni şehit ederler diyenlerin sözlerine 'ben gitmezsem Ümmetten hiç kimse haksızlığa karşı gelmez' diyerek bizim için feda oluşunu unutmayanlarız. Mustafa Kemal’in 72 buçuk milleti nasıl bir millet yapmak için bağımsızlık yolunda ilerlediğini unutmayan eğitimcileriz. Bugüne kadar ahiretimizi satacak bir şey yapmadık inşallah bundan sonrada satmaya niyetimiz yok. Ama bir şeyleri de bu millete anlatmamız gerekiyor, bunun için buradayız. Herkesin bir planı varsa Cenab-ı Allah’ında bir planı var ve bu plan birileri tarafından bozulacak.” dedi.
CİHAN

Yorumlar