“İktidar, memurun yaşam hakkına saldırıyor”

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, Meclis'te görüşülen torba kanunla memurun iş güvencesini ortadan kaldırma girişimine tepki gösterdi. Albayrak, “Memurluk mesleğine karşı yapılan bu saldırıların...

Google Haberlere Abone ol
“İktidar, memurun yaşam hakkına saldırıyor”

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, Meclis'te görüşülen torba kanunla memurun iş güvencesini ortadan kaldırma girişimine tepki gösterdi. Albayrak, “Memurluk mesleğine karşı yapılan bu saldırıların altında bir tek hedef yatmaktadır; Memurların bugüne kadarki en büyük kazanımı olan iş güvencelerinin ellerinden alınması” dedi.

“Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz.” diyen Nurullah Albayrak, “Bir çalışan için kazanılmış en büyük hak, iş güvencesidir. İktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, türlü söylemlerle kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir.” ifadesini kullandı.

“İktidar bu iş güvencesinden neden rahatsız olmaktadır? diye soran Albayrak, “İktidar oluşturduğu yandaş, teslim olmuş sendikalara rağmen kamu çalışanlarının hâla büyük kesimi diğer sendikaların üyesidir. İktidarın oluşturmaya çalıştığı parti devleti bir türlü oluşturulamamıştır. Ülkeyi parti devletine dönüştürmekte kararlı olan iktidar, şimdi de memurların görevden alınmalarında yargı kararıyla geri dönme haklarını gasp etmek istiyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar