'İklim salınımları durduğunda yaşam biter'

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr.

Google Haberlere Abone ol
'İklim salınımları durduğunda yaşam biter'

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Meydan, dünyada iklimlerin sürekli ve düzenli bir salınım halinde bulunduğunu belirterek, salınımların durduğunda yaşamında sona ereceğini söyledi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Meydan tarafından “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye” konulu seminer verildi.
Üniversite Eğitim Fakültesi toplantı salonunda akademik ve idare personel ile öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı seminerde; son yıllarda yazılı ve görsel basında sıkça yer alan, üzerine birçok araştırmanın yapıldığı, makaleler ile tezlerin yazıldığı ve artık gündemimize iyice oturan küresel iklim değişikliği ve küresel ısınma, enine boyuna tartışıldı.
Küresel ısınma yani iklim salınımlarının jeolojik devirler boyunca süre geldiğini belirten Doç. Dr. Ali Meydan, “Dünyada iklimler sürekli ve düzenli bir salınım halindedir. Bu salınımlar sonucunda ya ‘Küresel ısınma’ ya da ‘Küresel soğuma’ meydana gelir. Bu değişimler durduğu an ise yeryüzünde yaşam bitmiş demektir.
Sanayileşmeyle birlikte iklim salınımları insan faaliyetlerinden de etkilenmeye başlamış, nüfus artışının yanı sıra ormanların azalması, erozyon, şehirlerin büyümesi, doğal alanların tahrip edilmesi ve yoğun olarak sera gazlarının atmosfere salınmasıyla, insanoğlu iklim üzerinde etkili olmaya başlamıştır.
Dünyada özellikle nüfusu fazla olan ve sanayileşmiş ülkelerin yapmış oldukları etkiler gelişmekte olan ülkeleri de etkilemektedir. Kırılgan bir ekolojik yapısı olan Türkiye de küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerin başında gelmektedir” dedi.
CİHAN

Yorumlar